Naluci

Naluci - John Banville
Pret: 23,31 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNaluci
Comanda acum "Naluci - John Banville" de pe libraria ishop la pretul de 23,31 lei
Descriere carte:
La o prima lectura, lumea trilogiei este o lume a artei. In fiecare dintre cele trei romane, intriga se desfasoara in jurul unui anumit tablou: in Onorata instanta , "Portretul femeii cu manusi", atribuit cand lui Vermeer, cand lui Franz Hals, este motivul pentru care naratorul, Freddie Montgomery -- un aristocrat falit --, o ucide pe camerista care il surprinde furand tabloul.

In Naluci, acelasi narator, dupa zece ani de inchisoare (timp in care devine expert in arta secolului al XVII-lea), pleaca pe o insula ca secretar al profesorului Kreutznaer, pentru a-l ajuta, chipurile, sa finalizeze marea sa opera -- biografia unui oarecare Vaublin, pictor francez din secolul al XVIII-lea. In centrul povestirii sta capodopera lui Vaublin, tabloul intitulat "Le Monde d'Or", o panza fictiva, ce reprezinta, de fapt, recrearea de catre Freddie Montgomery a unei Arcadii mitice, timpul si locul de dinainte de cadere, de dinainte de crima.("Le Monde d'Or este una din acele cateva imagini atemporale care par sa atarne vesnic in galeria mintii noastre.")

Valoarea iconica a prozei lui Banville nu sta in omniprezenta artei ca tema (intalnim nenumarate referinte la pictori reali sau la opere reale care fac din trilogie un adevarat catalog de muzeu). Banville imprumuta din arta picturala nu numai campul semantic, ci si principiile ei, tehnicile, procedeele. Trilogia, care are structura unui triptic in care povestea, subordonata notiunii de cadru, se intregeste de la o tablita la alta, este un studiu despre lumina, culoare, perspectiva, scoli de pictura sau genuri picturale. Si mimeaza, pas cu pas, miscarea progresiva a artistului prins in procesul creatiei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Naluci
Cartea Naluci in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Naluci - John Banville" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poveste din Las Vegas - Joe McGinniss Jr Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Joe McGinniss Jr
33,25 lei
Ispasire - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
35,10 lei
Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
45,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala