Marele Gatsby

Marele Gatsby - Francis Scott Fitzgerald
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarele Gatsby
Comanda acum "Marele Gatsby - Francis Scott Fitzgerald" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Traducere de Mircea Ivanescu. Postfata de Mircea Mihaies. Editia a II-a. In 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post declara Marele Gatsby drept al doilea mare roman, dupa Ulise de James Joyce, scris in limba engleza in secolul XX. „Romanul lui Fitzgerald ilustreaza un episod anume din spectacolul civilizatiei americane. Si o face cu ironie, cu patos si cu farmec. Marele Gatsby este povestea captivanta, mistica si stralucitoare a epocii jazzului.” ( The New York Times: Books of the Century ) „ Marele Gatsby este o explorare a Visului American, asa cum apare acesta intr-o vreme corupta, si, totodata, o incercare de a descoperi granita ascunsa care desparte realitatea de iluzie. Aici, iluziile par mai reale decit realitatea insasi. Intrupate in personajele secundare ale romanului, ele ameninta sa invadeze intregul peisaj. Pe de alta parte, realitatea este intrupata si de catre Gatsby insusi; iar in masura in care se opune iluziilor tangibile, tari, ea apartine spiritului, fiind mai degraba promisiunea decit luarea in posesie a unei viziuni, credinta in posibilitatile vietii, intrezarite, dar niciodata intelese. In America lui Gatsby, realitatea nu este definita in sine. Ea apare lipsita de articulatii si frustrata.” (Marius Bewley)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marele Gatsby
Cartea Marele Gatsby in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marele Gatsby - Francis Scott Fitzgerald" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre dragoste si alti demoni - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
0,00 lei
Istoria snobismului - Frederic Rouvillois Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Frederic Rouvillois
49,41 lei
Aprilie in Paris - Michael Wallner Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michael Wallner
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala