Familia lui Pascual Duarte

Familia lui Pascual Duarte - Camilo Jose Cela
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFamilia lui Pascual Duarte
Comanda acum "Familia lui Pascual Duarte - Camilo Jose Cela" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Premiul Nobel pentru Literatura, 1989

Primul roman al lui Cela, Familia lui Pascual Duarte , a aparut mai intii in Argentina, din cauza continutului considerat prea violent in climatul tensionat de dupa Razboiul Civil din Spania, si a cunoscut o popularitate enorma in deceniul urmator. Cartea este o autobiografie fictiva care povesteste viata unui ucigas aflat in spatele gratiilor, in asteptarea condamnarii la moarte. Pascual Duarte este un criminal singeros, dar si o victima a unui mediu social distructiv, iar viata sa reflecta realitatea cruda a Spaniei rurale din timpul dictaturii franchiste. Este un personaj ce aminteste de Strainul lui Albert Camus prin starea de vid interior cu care se confrunta.

?Dupa Don Quijote, Familia lui Pascual Duarte este probabil cea mai citita carte in Spania!? ( The New York Times )

?Majoritatea cartilor au de asteptat, inainte sa devina clasice; dar absolut totul in Familia lui Pascual Duarte ? conceptia, grandoarea temei abordate, dezolarea, cumpatarea ? este material pentru o opera clasica inca de la bun inceput.?  (Alastair Reid)

?O carte memorabila... Familia lui Pascual Duarte ii confera scriitorului un loc de vaza in traditia picaresca spaniola si, totodata, un loc aparte in contemporaneitate, alaturi de Celine sau Malaparte.? ( New York Times Book Review )

?In cazul lui Pascual Duarte, mai ca a trebuit, cind a venit momentul, sa recurg la chirurgie, nu numai ca sa-l curat de ceea ce era de prisos, ci si ca sa-i restitui ceea ce i se furase; pina la urma, din fericire, a fost de ajuns o sapuneala zdravana. Desi acum, recitindu-l dupa atitia ani, am fost tentat sa-l dichisesc cu mai multa grija si osteneala, am preferat totusi sa las lucrurile, in esenta, asa cum erau si sa nu ma ating de nimic.? (Camilo Jose Cela)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Familia lui Pascual Duarte
Cartea Familia lui Pascual Duarte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Familia lui Pascual Duarte - Camilo Jose Cela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Eva Luna - Isabel Allende Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Isabel Allende
30,60 lei
Surorile Boleyn - Philippa Gregory Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philippa Gregory
37,95 lei
Cerul vazut prin lentila - H. -R. Patapievici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
H. -R. Patapievici
25,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala