Al zecelea om

Al zecelea om - Graham Greene
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAl zecelea om
Comanda acum "Al zecelea om - Graham Greene" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Al zecelea om a fost initial o povestire scrisa in 1944, pentru compania Metro Goldwyn Mayer, dar abia in 1983, cind i s a amintit de existenta ei, autorul a reluat o si a publicat o doi ani mai tirziu sub forma de roman.

Volumul de fata contine inca doua schite de scenariu, scrise in aceeasi perioada si redescoperite mai tirziu de scriitor in jurnalele sale. Intriga romanului Al zecelea om este urmatoarea: intr-o inchisoare din Franta, aflata sub ocupatie germana, unul din zece prizonieri trebuie sa moara. Prizonierii trag la sorti care dintre ei va fi urmatorul si balanta inclina in defavoarea avocatului Jean Louis Chavel, un om cu o stare sociala dintre cele mai prospere. Disperat, Chavel este gata sa dea tot ce are ca sa scape de moarte, iar unul dintre ceilalti prizonieri accepta oferta. Primeste toata averea avocatului, banii, cartile si casa de la tara si lasa totul prin testament mamei si surorii sale. si abia de aici incolo, in stilul inconfundabil al lui Greene, incepe povestea. 
"Al zecelea om este o capodopera, scrisa in stilul concis, dar plin de detalii surprinzatoare in care Greene, datorita legaturii sale cu lumea filmului, pur si simplu exceleaza." ( Sunday Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Al zecelea om
Cartea Al zecelea om in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Al zecelea om - Graham Greene" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Conchistadorul - Federico Andahazi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Federico Andahazi
21,84 lei
Visele lui Einstein - Alan Lightman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alan Lightman
10,80 lei
Chipuri ale raului in lumea de astazi - Vargas Llosa Mario Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vargas Llosa Mario
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala