Mostenirea Boleyn

Mostenirea Boleyn - Philippa Gregory
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMostenirea Boleyn
Comanda acum "Mostenirea Boleyn - Philippa Gregory" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Inscriindu-se in ciclul romanelor care au drept subiect epoca dinastiei Tudor, Mostenirea Boleyn (2006) evoca admirabil atmosfera de teroare si nesiguranta ce domneste la curtea Angliei in ultimii ani de cirmuire ai regelui Henric al VIII-lea, vazuta din perspectiva a trei femei extrem de diferite, ale caror destine sint legate intre ele prin mostenirea cumplita lasata in urma de Anne Boleyn: regina Anne de Cleves, Katherine Howard, domnisoara ei de companie si apoi succesoarea ei la tronul Angliei, si Jane Boleyn, femeia care si-a trimis sotul si cumnata la esafod prin marturia ei mincinoasa si care devine unealta distrugerii acestor doua regine efemere. Philippa Gregory incearca sa restabileasca adevarul istoric si sa ofere cititorului un portret cit mai apropiat de realitate al acestor trei femei nedreptatite vreme indelungata de sursele istorice, sur­prinzind cu o subtilitate uimitoare gindurile, temerile, ambitiile si eforturile lor de-a supravietui intr-o lume primejdioasa, sfisiata de intrigi complicate si condusa de un rege tiranic, suspicios si razbunator, care dispune dupa bunul sau plac de vietile supusilor si se crede egalul lui Dumnezeu. Alternind cu maiestrie perspectivele narative si mizind pe naratiunea la persoana intii, Philippa Gregory creeaza personaje credibile, oferind cititorului o perspectiva inedita si incitanta asupra evenimentelor istorice.  

?Am scris acest roman din trei perspective in incercarea de a aduce la viata trei tinere femei foarte diferite si eforturile lor de-a supravietui acelor vremuri primejdioase. Mostenirea Boleyn este romanul meu preferat, nu numai pentru ca e cel mai recent, ci pentru ca il gasesc plin de viata si de culoare. Sper ca si cititorii sa-l gaseasca la fel.? (Philippa Gregory, Yorkshire, 2006)  
?Cunostintele sale despre epoca si maiestria sa in arta romanului ii permit Philippei Gregory sa priveasca aceasta poveste macabra prin ochii a trei femei: vicleana si experimentata Jane Boleyn, naiva si sensibila Anne de Cleves si tinara Kitty Howard cea lacoma si prostuta. Relatarile lor la persoana intii sint convingatoare si uluitor de edificatoare. Philippa Gregory ofera cititorilor pagini magnifice de istorie turnate intr-o forma extrem de digerabila.? ( Kirkus Reviews )  
?Pilippa Gregory este in mod incontestabil o maestra a romanului istoric... Ar fi greu sa faci istoria mai amuzanta, mai vie, mai incitanta: personajele sale prind intr-adevar viata. Scriitoarea tese o poveste credibila, plina de suspans si ingeniozitate, care iti taie pur si simplu respiratia. Evocind culorile, privelistile si sunetele de la curtea lui Henric al VIII-lea, Mostenirea Boleyn reuseste cu succes sa transporte cititorul in acea epoca.? ( Sunday Express )

Philippa Gregory este autoarea romanului Surorile Boleyn , ecranizat de studiourile Miramax, intr-o productie ce ii are drept protagonisti pe Scarlett Johansson, Natalie Portman si Eric Bana.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mostenirea Boleyn
Cartea Mostenirea Boleyn in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mostenirea Boleyn - Philippa Gregory" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poarta Coliviei - Katie Hickman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Katie Hickman
35,10 lei
Coliba unchiului Tom - Harriet Beecher-Stowe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Harriet Beecher-Stowe
18,90 lei
TERORISTUL NECUNOSCUT - FLANAGAN, Richard Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
FLANAGAN, Richard
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala