Moscoviada

Moscoviada - Iuri Andruhovici
Pret: 23,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMoscoviada
Comanda acum "Moscoviada - Iuri Andruhovici" de pe libraria ishop la pretul de 23,65 lei
Descriere carte:
Otto von F., student la filologie, originar din Ucraina de Vest, traieste la Moscova, inima putreda a unui imperiu mai mult mort decat viu. In caminul Institutului Gorki, stau ingramadite laolalta sperantele poetice ale provinciei sovietice, viitori reprezentanti ai literaturilor nationale, alcatuind versuri in idis medieval, poeme ucrainene in versuri si strofe de cantece uzbece. Este inceputul perioadei anilor nouazeci, atmosfera e tensionata, iar votca e pe sponci.Intr-o zi umeda de mai, Otto von F. o ia din loc, cu gand sa cumpere cadouri de la Lumea Copiilor, magazinul de langa Lubianka, inchisoarea KGB. Se pierde prin coridoare si case de scari si se trezeste in tunelurile canalizarii, cazand in mainile unor agenti ai serviciilor secrete, care, acolo, in adancuri, se ocupau cu cresterea unei armate de sobolani. Intamplarile prin care trece Otto von F. in catacombele de sub Kremlin si pe traseele metroului secret al puterii ajung sa fie povestite, plin de sarcasm si umor grotesc, de Iuri Andruhovici, acest Vergiliu al tanarului erou prin Infernul moscovit.Moscoviada, simfonie cacofonica de adio la adresa Uniunii Sovietice, reprezinta cartea lui Andruhovici care s-a bucurat de cel mai mare succes pana acum, fiind tradusa in mai multe limbi si pastrandu-si chiar si azi surprinzatoarea actualitate. Rusia neoautoritara, nationalismul patimas, transfigurarea epocii comuniste, kitschul sovin, presiunea ideologica, toate aceste spectre, pe care poetul, de-a lungul unui spectacol carnavalesc, in rasete cumplite, le alungase odinioara, sunt din nou aici, atotputernice, inspaimantator de viguroase.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Moscoviada
Cartea Moscoviada in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Moscoviada - Iuri Andruhovici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Chipuri ale raului in lumea de astazi - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
26,10 lei
Turneu la Bolzano - S?ndor M?rai Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
S?ndor M?rai
28,50 lei
Cenusa unei iubiri - Anne Fine Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Anne Fine
33,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala