Modelarea in biomecanica

Modelarea in biomecanica - Doina Dragulescu
Pret: 34,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roModelarea in biomecanica
Comanda acum "Modelarea in biomecanica - Doina Dragulescu" de pe libraria ishop la pretul de 34,20 lei
Descriere carte:
Lucrarea de fata constituie o frumoasa introducere in domeniul modelarii fenomenelor biologice. Aparitia acestui volum este meritul autoarei, profesor universitar dr. ing. Doina Dragulescu, care a initiat infiintarea unei unitati de cercetare interdisciplinara in cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, bucurandu-se de o primire favorabila, atat a specialistilor din tara cat si a comunitatii stiintifice de peste hotare. Lucrarea este structurata pe trei mari capitole: Biocinematica, Biostatica si Biodinamica. Dupa ce in fiecare capitol sunt introduse notiunile si teoremele mecanicii newtoniene, iar in cel de Biodinamica notiuni de mecanica lagrangeana, sunt prezentate modele pentru membrul inferior (articulatiile coxofemurala, a genunchiului, tibiofibulara, talotarsala, talocrurala, articulatiile degetelor), pentru membrul superior (articulatiile scapulohumerala, a cotului, radiocarpiana, metacarpofalangiene si interfalangiene) si pentru cap (articulatiile atlantooccipitala, atlantoaxoidiana si temporomandibulara). Pentru a elabora modelele din biomecanica, se accepta ipoteza simplificatoare ca un corp uman este un ansamblu sistemic structurat din corpuri perfect rigide legate intre ele prin cuple simple, modelul final fiind rezultatul produsului unor matrice de transfer. In volum se dau rezultatele acestor produse calculate in Matlab 7.0. Autoarea s-a documentat temeinic, asa cum rezulta din bibliografia care contine 110 referinte, in marea lor majoritate lucrari straine relativ recente. Dintre acestea un numar de 19 lucrari apartin autoarei, iar 11 apartin unitatii de cercetare pe care o conduce. Lucrarea constituie un material care poate sta la baza unor cercetari viitoare in domeniul biomecanicii, fiind recomandat tuturor celor care doresc sa dea la iveala noi rezultate interesante si importante la frontiera dintre disciplinele mecanice si cele biologice. Daca se tine seama ca potrivit unui vechi aforism "Viata este miscare"?, se intelege si mai bine importanta biomecanicii relevata in acest volum care se alatura celorlalte lucrari de specialitate, constituind un material inedit si deosebit de util.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Modelarea in biomecanica
Cartea Modelarea in biomecanica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Modelarea in biomecanica - Doina Dragulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mecanica si acustica - Anatolie Hristev Urmatoarea carte recomandata din categoria Mecanica
Anatolie Hristev
19,00 lei
Osia montata - Rodica Talamba, Mihail Stoica Urmatoarea carte recomandata din categoria Mecanica
Rodica Talamba, Mihail Stoica
61,75 lei
Teoria si practica vibratiilor mecanice - Magheti Ioan , Mariana Savu Urmatoarea carte recomandata din categoria Mecanica
Magheti Ioan , Mariana Savu
35,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
MecanicaCarti recomandate din categoria Mecanica