Mizeria Istoricismului

Mizeria Istoricismului - POPPER Karl Raimund, Trad. SUCIU Dan, ZAMFIR Adela
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMizeria Istoricismului
Comanda acum "Mizeria Istoricismului - POPPER Karl Raimund, Trad. SUCIU Dan, ZAMFIR Adela" de pe libraria ishop la pretul de 13,41 lei
Descriere carte:
Publicata ?n volum abia ?n 1954 si fiind, ?nca din titlu, o replica la "Mizeria filosofiei" a lui Karl Marx, lucrarea este dedicata nenumaratelor victime ale credintei fasciste si comuniste ?n destinul istoric si ofera o distinctie ?ntre legile autentice si tendintele istorice. Cadrul criticii filosofiei istoriciste este depasit, Popper ?ncercand sa cuprinda ?n paginile cartii sale si expunerea conexiunilor ?ntre viziunea istoricista si cea utopica, de aducere pe pamant a ?mparatiei cerurilor, ajungand astfel la critica ideii utopice de planificare si economie planificata, ca si la o statuare a principiilor fundamentale ale rationalismului critic, o atitudine valabila atat ?n actiunea sociala, cat si ?n cea politica si provenind din zona obligatiei morale de a controla propriile greseli si de a le corecta la timp.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mizeria Istoricismului
Cartea Mizeria Istoricismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mizeria Istoricismului - POPPER Karl Raimund, Trad. SUCIU Dan, ZAMFIR Adela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Imperiul mafiei - Alessandro Silj Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Alessandro Silj
0,00 lei
Criza lumii moderne - Rene Guenon Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Rene Guenon
19,80 lei
NOILE HAINE ALE PROPAGANDEI - HENTEA, Calin Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
HENTEA, Calin
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica