11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE

11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE - Roberto Quaglia
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE
  • Autor: Roberto Quaglia
  • Editura: Stefan
  • Colectia:
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-118-120-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte:
Comanda acum "11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE - Roberto Quaglia" de pe libraria ishop la pretul de 46,55 lei
Descriere carte:
Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus in atentia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul sau articol din primavara anului 2003, intitulat: "Tot cea ai dorit sa stii despre 11 septembrie, dar nu ai avu curajul sa intrebi"?, care a devenit bestseller.
Pornind de la acest articol, subiectul este trata pe larg in cartea 11 Septembrie. Mitul - culisele unei criye programate, carte care a produs multe animozitaai la aparitia ei.

Apreciat pentru ironia si sarcasmul sau, Roberto Quaglia a scris numeroase carti science-fiction si umoristice. Este binecunoscut publicului roman cu patru dintre lucrarile sale, Vagabondul interspatial, Dio S.R.L., Paine, unt si paradoxina si Gandirea stocastica, acestea fiind deja traduse si publicate in Romania in perioada 1994-2004.
In zorii celui de al treilea mileniu, dupa mii de ani de dezvoltare a culturii si stiintei intregii umanitati, lumea pare sa fie transportata brusc inapoi in timp, in erele intunecate ale mitului ti superstitiei. Credicnciosii telespectatori de pe tot mapamondul, minti confuze de prea multi ani de filme hollywoodiene, au fost facuti sa creada Mitului 11 septembrie, "cel mai terifiant atac terorist al tuturor timpurilor"? dupa care "nimic nu va mai fi la fel"?, mit care, incepand din acel moment, va fi invocat de catre Statele Unite pentru a justifica fiecare nou razboi si fiecare noua incalcare a legilor internationale.
Opt ani dupa 11 septembrie 2001, Mitul se prabuseste. Din ce in ce mai putin oameni mai cred in povestile oficiale. Lumea occidentala se afla la limita colapsului sistemic. Sunt tot mai multi oameni care isi dau seama ca majoritatea lucrurilor in care s-au obisnuit sa creada sunt doar mituri. 11 septembrie este un mit, "libertatea"? occidentala este un mit, la fel si presa libera, democratia insasi devine un mit, banii reprezinta, vai!, un mit ceva mai consistent, neavand aproape nimic in spate care sa ii sustina - si astfel se intampla ca devenim martorii unui fenomen in care "banii"? si "bancile"?, in care oamnii incep sa nu mai creada, se topesc si dispar pretutindeni si cu viteza precum zapada la soare. Nici nu au existat cu adevarat vreodata.
In acelasi fel puteti vedea cum drepturile si libertatile voastre se evapora cu aceeasi rapiditate. Nici aceastea nu au existat cu adevarat vreodata. Aceasta carte analizeaza Mitul de la 11 septembrie altfel de cum am fost cu totii obisnuiti: demonteaza cu scrupulozitate versiunea oficiala a evenimentelor si, in acelasi timp, reprezinta un extraordinar manual cu ajutorul caruia putem intelege tehnicile rafinate de construire si consolidare a unui mit, psihologia manipularii maselor si razboiul psihologic ale carui victime am fost pana acum.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre 11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE
Cartea 11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE - Roberto Quaglia" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Inconsistenta miturilor - Ion Solacolu, Stelian Balanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Ion Solacolu, Stelian Balanescu
0,00 lei
Semiluna Si Haosul - Olivier Roy Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Olivier Roy
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica