Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000)

Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000) - Claudia Talasman Chiorean
Pret: 15,53 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMiturile politice si "Romania literara"(1980-2000)
Comanda acum "Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000) - Claudia Talasman Chiorean" de pe libraria ishop la pretul de 15,53 lei
Descriere carte:
Tanara autoare propune un studiu de incontestabil interes, pe tema delimitarilor dintre literatura si politica, la nivelul conceptiei, la nivelul interpretarii operei literare sau sub aspectul receptarii. Infuzarea elementului politic in discursul "Romaniei literare"? se manifesta fie ca o contaminare ideologica (in perioada comunista), fie ca o cenzura financiaro-ideologica (dupa Revolutia din 1989). Doua au fost premisele de la care s-a pornit in cercetare. 1. Romania literara din perioada 1980-1989 a imbracat haina discursului oficial aservit. Miturile politice sustinute prin discursul publicatiei literare au constituit o modalitate ineficienta de manipulare a cititorilor publicatiei literare, un apanaj al comunicatorilor politici. 2. Romania literara postrevolutionara are un discurs preponderent critic, recupereaza vechile mituri politice si le impune in forme noi, contextualizandu-le. Duplicitatea din epoca comunismului se manifesta dupa 1989 in doua sfere de interes in care fiinteaza discursul revistei literare: literatura si mediul socio-politic romanesc. Discursul literar din aceasta perioada este programatic, contestatar, vehement, persuasiv si abia acum manipulant.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000)
Cartea Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Miturile politice si "Romania literara"(1980-2000) - Claudia Talasman Chiorean" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tratat de dezinformare - Vladimir Volkoff Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Volkoff
27,55 lei
Vremuri satanice - Marin Radu Mocanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Marin Radu Mocanu
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica