CAUTARE
carte sau publicatie
pe cartea.ro
carte sau publicatie
pe cartea.ro
Mituri, fobii si adevaruri despre alimente

Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro

- Autor: Joe Schwarcz
- Editura: House of Guides
- Colectia: Starea de bine
- Categoria: Alimentatie
- ISBN:
- An aparitie: 2009
- Numar de pagini: 368
- Format carte: 140 x 205 - Coperta flexibila mm
Descriere carte:
Inca din 1973, de cand Joe Schwarcz, autorul cartii, a inceput sa predea chimia, activitatea lui didactica s-a concentrat pe ideea de a face diferenta dintre lucrurile de bun-simt si cele absurde. Cartea lui nu este o enciclopedie in materie de nutritie sau un ghid de alimentatie sanatoasa, pe intelesul tuturor. Totusi, autorul propune niste idei generale privind modul in care trebuie sa abordam problema nutritiei, oferind si o perspectiva asupra lucrurilor care ar trebui sau nu sa ne preocupe cand vine vorba de alimente. Oamenii au interese diferite in privinta mancarii. Unii sunt interesati de calitatile nutritive ale anumitor alimente si altii de actiunea antioxidantilor, dar sunt si oameni care se intreaba cat de sanatosi sunt aditivii alimentari. Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine statator si cuprinde informatii actualizate despre anumite alimente. In partea intai, autorul analizeaza rolul pe care il au componentele naturale din nutrimente. Ce contin rosiile, soia sau broccoli si cum contribuie componentele respective la sanatatea noastra? De ce glutenul din grau le face rau anumitor persoane? In partea a doua, Joe Schwarcz analizeaza consecintele interventiei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile si avantajele aditivilor sau ale modificarilor genetice? Ce efect spera lumea sa obtina prin adaugarea anumitor bacterii in compozitia alimentelor? In partea a treia, el vorbeste despre substantele chimice - cum sunt reziduurile pesticidelor, remanentele antibioticelor, grasimile trans si chimicalele care provin din materialele plastice - care ajung intamplator in mancarea noastra, ca urmare a procesarii alimentelor. Si, pentru o informare cat mai corecta, dupa ce veti cunoaste datele stiintifice, in partea a patra autorul analizeaza o serie de idei - destul de ciudate - in materie de nutritie. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro


Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mituri, fobii si adevaruri despre alimente - Joe Schwarcz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro