Mituri, fobii si adevaruri despre alimente

Mituri, fobii si adevaruri despre alimente - Joe Schwarcz
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMituri, fobii si adevaruri despre alimente
Comanda acum "Mituri, fobii si adevaruri despre alimente - Joe Schwarcz" de pe libraria ishop la pretul de 46,08 lei
Descriere carte:
Inca din 1973, de cand Joe Schwarcz, autorul cartii, a inceput sa predea chimia, activitatea lui didactica s-a concentrat pe ideea de a face diferenta dintre lucrurile de bun-simt si cele absurde. Cartea lui nu este o enciclopedie in materie de nutritie sau un ghid de alimentatie sanatoasa, pe intelesul tuturor. Totusi, autorul propune niste idei generale privind modul in care trebuie sa abordam problema nutritiei, oferind si o perspectiva asupra lucrurilor care ar trebui sau nu sa ne preocupe cand vine vorba de alimente. Oamenii au interese diferite in privinta mancarii. Unii sunt interesati de calitatile nutritive ale anumitor alimente si altii de actiunea antioxidantilor, dar sunt si oameni care se intreaba cat de sanatosi sunt aditivii alimentari. Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine statator si cuprinde informatii actualizate despre anumite alimente. In partea intai, autorul analizeaza rolul pe care il au componentele naturale din nutrimente. Ce contin rosiile, soia sau broccoli si cum contribuie componentele respective la sanatatea noastra? De ce glutenul din grau le face rau anumitor persoane? In partea a doua, Joe Schwarcz analizeaza consecintele interventiei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile si avantajele aditivilor sau ale modificarilor genetice? Ce efect spera lumea sa obtina prin adaugarea anumitor bacterii in compozitia alimentelor? In partea a treia, el vorbeste despre substantele chimice - cum sunt reziduurile pesticidelor, remanentele antibioticelor, grasimile trans si chimicalele care provin din materialele plastice - care ajung intamplator in mancarea noastra, ca urmare a procesarii alimentelor. Si, pentru o informare cat mai corecta, dupa ce veti cunoaste datele stiintifice, in partea a patra autorul analizeaza o serie de idei - destul de ciudate - in materie de nutritie. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mituri, fobii si adevaruri despre alimente
Cartea Mituri, fobii si adevaruri despre alimente in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mituri, fobii si adevaruri despre alimente - Joe Schwarcz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sarea - un remediu binefacator - Irene Dalichow Urmatoarea carte recomandata din categoria Alimentatie
Irene Dalichow
7,60 lei
Skinny bitch - Rory Freedman, Kim Barnouin Urmatoarea carte recomandata din categoria Alimentatie
Rory Freedman, Kim Barnouin
18,90 lei
Alimentatia preventiva impotriva cancerului - Marie-Amelie Picard Urmatoarea carte recomandata din categoria Alimentatie
Marie-Amelie Picard
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AlimentatieCarti recomandate din categoria Alimentatie