Mitologii subiective

Mitologii subiective - Octavian Paler
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMitologii subiective
Comanda acum "Mitologii subiective - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Publicata initial in 1976, Mitologii subiective este o carte remarcabila, scrisa in mai multe registre, care invita la reflectie. Diferitelor personaje din mitologia greaca le este alocat cite un capitol ce imbina descrierea istorica si interpretarea eseistica: prezentarea secventei mitologice este completata de comentariul autorului, pasionant, adesea surprinzator, care ne invita la o ?aventura interioara?, mai importanta decit orice excursie turistica.

?Pe tot timpul ?derivelor? si melancoliilor eline, Octavian Paler se reconstruieste si se reinventeaza, dincolo si dincoace de boli, impotriva si in dispretul lor, cu o tenacitate creatoare comparabila cu a lui Marin Preda. Rezultatul? Aceasta carte absolut remarcabila, substantiala si grava fara a fi mohorita, gindita intens si scrisa impecabil, in registre distincte si consonante. intr-unul din cele mai frumoase fragmente ale cartii, Octavian Paler se confeseaza direct: ?Ba da, exista ceva si mai important decit o dimineata plina de soare, sa nu uit ca o voi pierde si nu vreau s-o arunc goala pe nisip?. Iar intr-altul, isi face un bilant: ?...dintre cele patru conditii puse de Poe fericirii (Viata in aer liber, Iubirea, Detasarea de ambitiile meschine, Creatia) le indeplinesc acum in mod cert pe primele doua?. La treizeci si trei de ani de la aparitia acestor splendide Mitologii subiective , sintem in masura sa-l completam pe autorul lor. Nu mai incape dubiu ca Octavian Paler a indeplinit, prin viata si opera sa, toate cele patru conditii puse de E.A. Poe fericirii.? (Daniel Cristea-Enache)

Prefata de Daniel Cristea-Enache

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mitologii subiective
Cartea Mitologii subiective in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mitologii subiective - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dialoguri Borges-Sabato - Orlando Barone Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Orlando Barone
34,99 lei
Alte povestiri la cafeaua de dimineata - Tudor Octavian Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Tudor Octavian
28,02 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri