Intr-o lumina orbitoare

Intr-o lumina orbitoare - Tita Chiper
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntr-o lumina orbitoare
Comanda acum "Intr-o lumina orbitoare - Tita Chiper" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Andrei Plesu : <"Ei sint mai importanti decit mine" - spune, la un moment dat, Tita Chiper, vorbind despre interlocutorii sai. Pentru ea nu exista "personaje secundare". De la Corneliu Coposu si Ion Iliescu la Gianina lui Mansonica din Sintesti, de la Ana Blandiana la Emma Nicholson sau de la Johnny Raducanu la Justin Marchis si Simona Varzaru-Urania, toti "eroii" acestei carti, fosti diplomati, soferi, ofiteri de politie, artisti, croitori, vecini de bloc, studenti, demnitari, surori de calitate s.a.m.d. alcatuiesc impreuna o lume pestrita, nesistematizabila, in care se amesteca lumi disparute sau pe cale de disparitie, cu lumi noi, in plin atac, lumi stralucitoare, la vedere, si lumi melancolice si anonime, pe scurt, lumi de toata culoarea, lumea toata, lumea insasi, cu inconfundabila ei rumoare evanescenta. Toti fac un pas inainte, multumita gazetarului care, pentru a ii pune in lumina, face un pas inapoi. Gazetarul de anvergura isi exprima personalitatea in puterea de a si-o domina. El arata spre celalalt, nu spre sine. E exact ceea ce majoritatea ziaristilor de azi, mai ales cei de televiziune, nu stiu si nu pot sa faca. In cartea de fata, cititorul va intilni o mentalitate, un stil, o aroma de care s-a dezobisnuit, dar care ar trebui reabilitate, daca vrem ca jurnalistica, viata cotidiana, raporturile dintre oameni si viata cetatii sa-si pastreze nobletea si farmecul."&rt;

Tita Chiper (Ecaterina Ivasiuc, 1934-2002), sotia scriitorului Alexandru Ivasiuc, si-a inceput activitatea jurnalistica in anii '50, ca reporter la ziarul care aparea pe santierul hidrocentralei de la Bicaz. A lucrat apoi la Contemporanul si la Gazeta literara, a colaborat la Romania literara si Cinema cu interviuri, reportaje, cronici si eseuri. A scris scenarii pentru filme de animatie si literatura pentru copii. A facut un stagiu la Iowa University, intr-un program organizat de PEN Club. A lucrat la Dilema de la primul numar (ianuarie 1993), realizind citeva sute de interviuri cu oameni foarte diferiti, de la presedinti si academicieni la florarese si soferi de taxi. In ultimii ani de viata a colaborat permanent, tot cu interviuri, la revista Avantaje.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intr-o lumina orbitoare
Cartea Intr-o lumina orbitoare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intr-o lumina orbitoare - Tita Chiper" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Corespondenta 1946 - 1959 - Albert Camus Rene Char Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Albert Camus Rene Char
31,34 lei
Dialoguri Borges-Sabato - Orlando Barone Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Orlando Barone
33,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri