Memomed 2010

Memomed 2010 - ***
Pret: 66,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemomed 2010
  • Autor: ***
  • Editura: Universitara
  • Colectia:
  • Categoria: Farmacologie
  • ISBN: 978-973-749-804-5
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte: 10,519,4 mm
Comanda acum "Memomed 2010 - ***" de pe libraria ishop la pretul de 66,50 lei
Descriere carte:
De la inceputul sec. 19, timp de 200 de ani, in terapeutica exista doua categorii de medicamente, alopate si homeopate. Eficacitatea si utilitatea ambelor este bine demonstrata. Totusi ponderea lor in practica terapeutica este mult diferita, medicamentul alopat avand aproape exclusivitatea. Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez "fenomenul medicament". Inca de la inceput am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul, atat al alopatiei cat si al homeopatiei. Ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului. Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi, pentru ambele categorii de medicamente. In aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete. Intrucat stiinta medicamentului alopat este Farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura Farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a Farmacologiei care este aceeasi pentru ambele ramuri.

Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat "Farmacologia homeopata generala", in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. In anul 2009 am elaborat si publicat primul volum din partea speciala "Farmacologia homeopata. Volumul II. Aparatul respirator". Sper sa urmeze si celelalte capitole din partea speciala.

Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a "fenomenului medicament", pe care am facut-o intr-un eseu intitulat "Medicamentul in sec. al XXI-lea" (2). Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg intens, am hotarat sa public eseul in cartea "Memomed 2010". Si, pentru a trece la traducerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un "Index farmacoterapic homeopat", pe care l-am inclus in "Ghidul farmacoterapic 2010".

Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate, sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti, ca este timpul ca, in "fenomenul medicament" sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii. - Prof. Dr. D.Dobrescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Memomed 2010
Cartea Memomed 2010 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Memomed 2010 - ***" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Farmacologie - Ion Fulga (sub redactia) Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Ion Fulga (sub redactia)
64,20 lei
Tehnologie farmaceutica (Volumul 2) - Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici
122,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie