Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene

Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene - Pruteanu Laura-Mihaela
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDescrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene
Comanda acum "Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene - Pruteanu Laura-Mihaela" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Specialistii din domeniul medicamentelor stiu ca nu se cunoaste in totalitate modul de actiune al drogurilor, ceea ce trebuie sa constituie un avertisment foarte serios pentru noi toti.

Formulele drogurilor chimice, active biologic sunt diferite intre ele din punct de vedere al structurii. Relatia directa intre structura si activitatea biologica este frecvent supusa unor factori subiectivi, aleatori.

Fenomenul structura-activitate este de multe ori surprinzator, datorita metabolitilor intermediari, ca rezultat al activitatii metabolice, care pot sau nu interactiona ireversibil cu macromolecula celulara, ducand si la efecte neasteptate.

Istoria psihotropelor este foarte pasionanta. Un savant foarte serios, profesorul Pelt de la Universitatea din Nancy, Franta, admite posibila varianta ca, intr-o zi, drogurile sa ofere posibilitatea oamenilor sa acceada la conditii mult superioare starii normale. In prezent, se stie ca drogurile actioneaza asupra a tot ce e mai profund in noi, asupra celulelor constitutionale ale creierului. Unii savanti afirma ca sistemul nervos si creierul nu sunt altceva decat traductoare ale experientei exterioare a corpului, adaugand ca psihotropele modifica aceste traductoare. Interactia merge uneori foarte departe si altereaza structura psihica intima. Bergson este primul filozof care afirma ca acest traductor care este creierul prelucreaza incomplet informatiile exterioare si, de aceea, creierul uman inchide in el doar o parte din real. Cu alte cuvinte, creierul transmite numai o parte dintre informatiile care sosesc si trebuie sa existe sau sa se inventeze mijloace care sa amelioreze capacitatea de transmisie a acestuia. In prezent se cunosc medicamente care pot deschide partial sau total creierul uman. Altfel spus, sa "deschida portile perceptiei". Din pacate, aceste medicamente sunt extrem de periculoase.

Intelegerea creierului, a organizarii lui, ca un ansamblu de reactii chimice programate de un cod chimic este mai aproape de realitate si permite sa se explice superioritatea omului fata de celelalte vietuitoare. Drogurile pot provoca in creier interpretari absolut gresite care pot duce la nebunii sau sinucideri. De asemenea, ele pot "naste" revelatii asupra naturii noastre interioare sau chiar asupra universului. Cercetarile in domeniul chimiei creierului a condus si la obtinerea de produse euforizante care aduc persoanei in cauza fericirea, fara sa stie de ce este fericita, cu efecte secundare din cele mai neplacute.

Concluzia este simpla: folosirea psihotropelor majore numai in cazurile de leziuni ale elementelor constitutionale ale creierului si nimic mai mult, deoarece ele pot influenta psihicul omului intr-un mod dezastruos, ducand la dezumanizare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene
Cartea Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene - Pruteanu Laura-Mihaela" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
MedEx 2011. Medicamente explicate 2011 - Dr. Marius Negru, Dr. Marius Samoila, Dr. Anghel Laviniu Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Dr. Marius Negru, Dr. Marius Samoila,...
61,75 lei
Farmacologie. Teste De Autoevaluare - STROESCU Valentin Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
STROESCU Valentin
12,51 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie