MemoMed 2011

MemoMed 2011 - ***
Pret: 71,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemoMed 2011
  • Autor: ***
  • Editura: Universitara
  • Colectia:
  • Categoria: Farmacologie
  • ISBN:
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte: 10,4 x 19,4
Comanda acum "MemoMed 2011 - ***" de pe libraria ishop la pretul de 71,25 lei
Descriere carte:
Memomed 2011 cuprinde si Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat .

Utilizarea corecta si eficienta a medicamentelor presupune o informare corespunzatoare a medicilor si farmacistilor asupra produselor farmaceutice disponibile.

Memomed 2011 este conceput sa acopere nevoia imperioasa de informare a medicilor si farmacistilor cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate in Romania, necesare unei folosiri rationale si stiintifice in practica farmacoterapica.

Pentru oronarea capitolelor s-a ales clasificarea ATC (anatomica, terapeutica-farmacologica, chimica), conceputa de Consiliul Nordic al Medicamentelor si adoptata in Romania in 1992, la initiativa prof. dr. D. Dobrescu.

Pentru grupele importante si pentru fiecare medicament sunt prezentate date de interes practic privind farmacocinetica, farmacodinamia, indicatiile terapeutice, reactiile adverse, contraindicatiile, precautiile si modul de administrare.

Dupa fiecare medicament sunt prezentate produsele farmaceutice, cu denumirile lor comerciale, formele farmaceutice si dozajele corespunzatoare.

Recomandare:
" Intrucat stiinta medicamentului alopat este farmacologia, aceeasi stiinta este si a medicamentului homeopat. Exista deci o singura farmacologie cu doua ramuri, alopata si homeopata. Faptul este confirmat de legea fundamentala a farmacologiei, care este aceeasi pentru ambele ramuri.

Pornind de la aceste concepte, am elaborat si publicat Farmacologia homeopata generala, in limba romana si in limba engleza. Se afla sub tipar versiunea in franceza. Sper ca, incepand cu anul 2011, sa reusesc sa elaborez si sa public si partea speciala, Farmacologia homeopata a aparatelor si sistemelor organismului.

Concluziile legate de aceasta tema sunt multe si importante. Ele rezulta dintr-o ampla analiza a "fenomenului medicament", pe care am facut-o intr-un eseu intitulat "Medicamentul in sec. XXI". Considerand ca argumentele, concluziile si propunerile din eseu sunt de cel mai larg interes, am hotarat sa public eseul in cartea Memomed 2011 .

Si, pentru a trece la transpunerea in viata a concluziilor, am facut si un alt inceput, elaborand un Index farmacoterapic 2011.

Sper ca ideile si argumentele cuprinse in materialele mentionate sa convinga cat mai multi colegi, medici si farmacisti ca este timpul ca in "fenomenul medicament" sa inceapa o noua era, care ar putea aduce imbunatatiri substantiale ale terapeuticii.

Ca medic si farmacist, practician alopat si homeopat, profesor de farmacologie, mi-am propus sa cercetez "fenomenul medicament". Inca de la inceput, am facut observatia ca medicamentul se afla in centrul atat al alopatiei, cat si al homeopatiei, ca aceste practici terapeutice nu pot exista fara utilizarea medicamentului. Mai mult, definitia conceptului de medicament este aceeasi pentru ambele categorii de medicamente. In aceasta situatie, este clar ca exista un singur medicament, cu doua forme concrete. "
Prof. dr. D. Dobrescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre MemoMed 2011
Cartea MemoMed 2011 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "MemoMed 2011 - ***" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tehnologie farmaceutica. Volumul I (ed.2011) - Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici
141,55 lei
Tratat de farmacologie, editia I - Aurelia Nicoleta Cristea Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Aurelia Nicoleta Cristea
129,44 lei
Farmacopeea Româna - editia a X-a - Agentia Nationala a Medicamentului Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Agentia Nationala a Medicamentului
155,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie