Mastile

Mastile - Fumiko Enchi
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMastile
Comanda acum "Mastile - Fumiko Enchi" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Mastile, un roman cu intriga la fel de minutios tesuta ca detaliile de pe un chimono, reconstruieste pentru cititorul de azi imaginea unei feminitati instinctuale, crude, violente si a unei lumi in care dragostea ucide, la ... propriu. Mieko Togano este o femeie fascinanta, dar si purtatoarea insemnelor unei traditii japoneze de posedare spirituala, in care iubirea si moartea se intrepatrund. In lumea scriitoarei Fumiko Enchi, legenda si superstitia coexista in chip firesc cu viata moderna, pe care insa o deturneaza de la curgerea ei banala, perfect explicabila in termenii ratiunii.

Fumiko Enchi s-a nascut in 1905, la Tokio, in familia literatului japonez Kazutoshi Ueda. Avand o sanatate precara inca din copilarie, este educata acasa, cu preceptori, si astfel ia contact de timpuriu cu literatura orientala si occidentala. Debuteaza in anii '20 cu piese de teatru, iar primul roman, Kaze no gotoki kotoba (Cuvinte ca vantul), ii este publicat in 1939. Dupa un an, ii apare romanul Ten no sachi, umi no sachi (Comorile cerului si ale marii). In 1943, publica Shunju (Primavara si toamna). Romanul Onnazaka (Ani de asteptare), 1957, este distins cu Premiul Noma. Onna men (Mastile) apare in 1958, urmat de Saimu (Ceata), in 1976. In paralel, publica piese de teatru si traduceri, printre care si cele zece volume ale Povestii lui Genji, talmacite in japoneza moderna. Pentru scrierile sale, Fumiko Enchi a fost recompensata cu Premiul Tanizaki in 1969 si Ordinul Japoniei in 1985. Moare in 1986, in urma unui atac de cord.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mastile
Cartea Mastile in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mastile - Fumiko Enchi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intoarcerea caravelelor - Lobo Antunes Antonio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lobo Antunes Antonio
7,09 lei
Tradarea - P.c. Cast, Kristin Cast Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
P.c. Cast, Kristin Cast
37,91 lei
Miss Wyoming - Douglas Coupland Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Douglas Coupland
29,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala