Marturisirile unui disident convertit

Marturisirile unui disident convertit - Adam Michnik
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarturisirile unui disident convertit
  • Autor: Adam Michnik
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural. M
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-46-1432-5
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "Marturisirile unui disident convertit - Adam Michnik" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
O selectie de eseuri remarcabile din cele mai recente carti ale lui Adam Michnik, abordind teme diverse ? istorice, sociale, literare, religioase. Folosindu-si vastele cunostinte de istoric si experienta de revolutionar, Michnik descifreaza pentru cititori lucruri care s-au intimplat chiar sub ochii lor sau apeleaza la trecut pentru a ?ilumina? prezentul. Reflecteaza asupra revolutiilor morale, a pericolelor radicalismului, a minciunii si tradatorilor, a politicienilor de ieri si de azi. Volumul, prefatat de cunoscutul politolog Vladimir Tismaneanu, are o postfata semnata de Jozef Tischner, scrisa special pentru una dintre cartile redactorului-sef al Gazetei Wyborcza .

?Personaj intrat in legenda, iubit, admirat, adulat, detestat, ponegrit, contestat, hulit, Adam Michnik este unul dintre cei mai cunoscuti intelectuali critici ai timpurilor noastre. In raport cu el, nimeni nu ramine neutru. Este un magnet al pasiunilor, pozitive si negative. Istoric de mare clasa, indragostit patimas de cultura poloneza, Michnik a fost si ramine un mare nonconformist, un idealist care isi poate adeseori nedumeri amicii prin pozitiile sale a contre courant . Este un spirit eminamente liber.? (Vladimir Tismaneanu)
?Michnik este un dusman ?visceral? al totalitarismului. Asta inseamna ca Michnik se ocupa de putere. Totusi, nu-l intereseaza atit puterea in general, cit varianta ei patologica ? puterea totalitara. Pentru ca puterea totalitara s-a ocupat de Michnik de foarte devreme, Michnik s-a ocupat de puterea totalitara ? de comunism, fascism si de consecintele lor europene... Dupa cum singur marturiseste, Michnik cunoaste bine ispitele puterii ? mai ales ale celei care justifica violenta. Luptind impotriva ispitei din sine, Michnik se identifica si mai mult cu idealurile democratiei. Nu inseamna insa ca este total necritic la adresa lor. Repeta cu placere o asertiune cunoscuta: ?Democratia nu e regimul politic ideal, dar pina acum nu s-a inventat ceva mai bun?.? (Jozef Tischner)

Volum aparut cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marturisirile unui disident convertit
Cartea Marturisirile unui disident convertit in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marturisirile unui disident convertit - Adam Michnik" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Itinerar cultural european - Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga
10,16 lei
Arheologia cunoasterii - Michel Foucault Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Michel Foucault
37,99 lei
Sentimentul de impostura - Belinda Cannone Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Belinda Cannone
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri