Bunul-simt ca paradox

Bunul-simt ca paradox - Alexandru Paleologu
Pret: 18,52 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBunul-simt ca paradox
Comanda acum "Bunul-simt ca paradox - Alexandru Paleologu" de pe libraria ishop la pretul de 18,52 lei
Descriere carte:
In memoriam Alexandru Paleologu

?Se confunda mai intotdeauna bunul-simt cu simtul comun; e adevarat ca merg o buna bucata de drum impreuna, pornind de la constatari elementare. Dar simtul comun cade repede in aporii sau platitudini, in vreme ce bunul-simt isi urmeaza fara greseala drumul ajungind la descoperiri senzationale ca postulatul lui Euclid sau teoria lui Copernic. E darul de a ?simti bine?, de a discerne, de a-si reprezenta, de a imagina adevarul, de a indrazni." (Alexandru Paleologu)

?Esentiala finalitate a literaturii, a artei in genere, in care intra, vrind-nevrind si critica, si eseul, si filosofia, chiar si marea oratorie, este in ultima instanta o ?finalitate fara scop?, adica una de cunoastere, de contemplare, de aprehendare a adevarului." (Alexandru Paleologu)

Cuprins: Indrazneala de a fi banal ? Tehnica paradoxului ? Bunul-simt ca paradox ? Valorile consacrate si iconoclastii ? Iconoclastii si valorile consacrate ? Duelul lui Descartes ? ?Inteligenta normala" ? Umor si mizantropie ? Carturari si intelectuali ? Scepticism, dogmatism, sofistica ? Elogiul gafei ? A fi distrat ? Istoria si optimismul ? Cinismul si morala ? Exercitiu sofistic ? Despre modestie ? Despre exagerare ? Lauda de sine ? Curaj si ezitare

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Bunul-simt ca paradox
Cartea Bunul-simt ca paradox in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Bunul-simt ca paradox - Alexandru Paleologu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vazutele si nevazutele - Cristian Badilita Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Cristian Badilita
18,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri