Marile sperante

Marile sperante - Charles Dickens
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarile sperante
Comanda acum "Marile sperante - Charles Dickens" de pe libraria ishop la pretul de 47,50 lei
Descriere carte:

Influentele Revolutiei Franceze in plan ideologic, puternic resimtite in epoca lui Dickens, se regasesc in multe dintre operele sale prin indemnurile la emancipare pe care le transmite cu entuziasm catre cititori.

"Sunt parinte iubitor pentru toti copiii fanteziei mele", afirma autorul "Marilor sperante", care credea cu tarie in capacitatea omului de a depasi obstacolele vietii si a-si crea o cariera importanta in orice domeniu. Confirmarea adevarului cuprins de afirmatia sa ajunge la cititori de indata ce acestia descopera doar cateva din experientele de initiere in tainele vietii, prin care trece orfanul Pip. Aidoma unui parinte, Dickens ii permite lui Pip sa vina in contact cu oameni si situatii rupte din realitate, care fie il pun in pericol, fie il dezamagesc, spulberandu-i visele si inocenta, dar cu ajutorul carora descopera lumea cu toate nuantele ei. Nascut intr-un mediu ostil oricarei posibilitati de evolutie in plan personal sau social, Pip este lovit de noroc si devine posesorul unei averi care naste mari sperante. Efectul noii situatii se resimte imediat, atat in modul de raportare al celorlalti la el, cat si in atitudinea lui fata de ceilalti.

Inserand multiple episoade autobiografice in romanul sau, Dickens construieste personaje dupa modelul oferit de realitate, pe care le prezinta intr-un mod absolut original. Astfel, defectele eroilor implicati in actiune sunt? mai curand o sursa sigura de umor decat un mod de a trezi aversiunea cititorilor. Si intr-adevar, dupa ce rade pe saturate, nimeni nu se mai poate infuria in fata perfidiei cu care lingusitorul domn Pumblechook ii strange mana lui Pip, de cel putin zece ori in cinci minute, afirmand ca el a stiut dintotdeauna ca micul Pip este inzestrat cu evidente calitati de gentleman si ca va fi bogat intr-o buna zi.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marile sperante
Cartea Marile sperante in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marile sperante - Charles Dickens" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cuceritorii. Calea regala - Andre Malraux Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Andre Malraux
37,99 lei
Orasul - William Faulkner Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
William Faulkner
45,00 lei
In cautarea timpului pierdut - Swann - Marcel Proust Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Marcel Proust
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica