Marile intrebari din stiinta si religie

Marile intrebari din stiinta si religie - Keith Ward
Pret: 26,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarile intrebari din stiinta si religie
  • Autor: Keith Ward
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Stiinta, Spiritualitate, Societate
  • Categoria: Stiinta si Tehnica
  • ISBN: 978-606-588-171-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 376
  • Format carte: 13 ? 20 cm
Comanda acum "Marile intrebari din stiinta si religie - Keith Ward" de pe libraria ishop la pretul de 26,60 lei
Descriere carte:
Colectia transdisciplinara "Stiinta, Societate, Spiritualitate" se adreseaza unui public larg, interesat de interactiunea dintre stiinta, arta, literatura, spiritualitate, religie si societate in secolul XXI.

Credintele religioase pot supravietui in era stiintifica? Sunt ele in mod flagrant depasite? Sau persista in ele un miez fundamental, chiar daca maniera in care sunt exprimate va trebui sa se adapteze noului context stiintific? Iata cateva dintre chestiunile de baza ale dialogului dintre stiinta si religie. In cartea de fata, Keith Ward, un fost ateu devenit preot anglican, propune o serie de viziuni incitante asupra controverselor ivite intre diversele conceptii religioase si noile cunostinte stiintifice. El identifica zece intrebari esentiale despre natura universului si viata omului, cum ar fi: Are universul vreun scop? Legile naturii exclud miracolele? Poate stiinta sa ofere o explicatie completa, exclusiv naturala, pentru credintele morale si religioase? Din cauza stiintei a devenit depasita credinta in Dumnezeu? Exista argumente stiintifice solide in favoarea existentei lui Dumnezeu? Autorul trece in revista conceptii provenite din budism, confucianism, taoism, islamism, hinduism, iudaism si crestinism, pe care le pune in balanta cu speculatiile unor cosmologi, matematicieni, fizicieni si filosofi. Scriind cu entuziasm, pasiune si claritate, Keith Ward reuseste sa redea profunzimea, dificultatea, importanta si atractivitatea marilor intrebari intelectuale si existentiale din era stiintifica moderna, oferind unei palete ample de cititori o informatie lipsita de prejudecati fie religioase, fie stiintifice.

  Keith Ward (n. 1938) este preot anglican, membru corespondent al Academiei Britanice si membru in Consiliul Institutului Regal de Filosofie din Marea Britanie. Dupa cum insusi afirma, a fost profesor universitar practic toata viata, predand filozofie, teologie si studii religioase la diferite universitati. Detine mai multe grade academice la Universitatea din Tara Galilor si la universitatile Oxford si Cambridge. Este autorul a douazeci si cinci de carti de filozofie, religie si teologie crestina, cea mai importanta opera a sa fiind Teologia comparata, in 5 volume aparute intre 1994 si 2008.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marile intrebari din stiinta si religie
Cartea Marile intrebari din stiinta si religie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marile intrebari din stiinta si religie - Keith Ward" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stiinta, intre adevar si aberatie - Dr. Joe Schwarcz Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Dr. Joe Schwarcz
23,71 lei
Cum gandeste creierul - Calvin William H. Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Calvin William H.
0,00 lei
Legendele stiintei - Nicolae Chiorcea Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Nicolae Chiorcea
10,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica