Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene

Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene -
Pret: 14,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMagicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene
  • Autor:
  • Editura: Univers Enciclopedic
  • Colectia: Religie si mitologie
  • Categoria: Religie
  • ISBN:
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 13/20 cm.
Comanda acum "Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene - " de pe libraria ishop la pretul de 14,50 lei
Descriere carte:
Magicianul si Vrajitoarea cele mai fascinante personaje, des intalnite in scrierile care au supravietuit Orientului si Occidentului antic sunt protagonistii antologiei de fata. Scenele de magie pasnica sau alba alterneaza cu cele de magie agresiva sau neagra in anonimele povestiri despre magicienii din vremea faraonilor Kheops sau Ramses al II-lea. Mai celebra decat italica ei matusa Circe, printesa caucaziana Medeea apare alaturi de magicianul trac Orfeu, contribuind decisiv la succesul expeditiei lui Iason pentru aducerea Lanii de aur din Colchida in Tesalia, descrisa in epopeea elenistica Argonauticele si in orficul poem omonim. I-au asigurat o nemuritoare faima operele lui Apollonios din Rhodos (Pseudo)Orfeu, Ovidiu, Seneca etc. Diabolicele vrajitoare tesaliene, imortalizate de Apuleius in romanul sau Metamorfoze sau Magarul de aur , au dus mai departe, spre lumea medievala, tenebroasa arta a colchidienei poposita candva pe meleagurile lor.
Ipostaza de erou al literaturii universale, demonstrata de Homo magicus inca din Antichitate, va fi concretizata prin florilegii alcatuite din operele altor epoci si continente, menite sa alcatuiasca o enciclopedica colectie de magicieni din toate timpurile si toate locurile.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene
Cartea Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Magicienii egipteni si vrajitoarele tesaliene - " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Credinta care muta muntii - Omraam Mikhael Aivanhov Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Omraam Mikhael Aivanhov
16,57 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie