Sa-l cunoastem pe Dumnezeu

Sa-l cunoastem pe Dumnezeu - Deepak Chopra
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSa-l cunoastem pe Dumnezeu
  • Autor: Deepak Chopra
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Prometeu
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-669-006-7
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 296
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Sa-l cunoastem pe Dumnezeu - Deepak Chopra" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Nu tehnica este elementul periculos. Nu exista o demonie a tehnicii. Exista in schimb misterul esentei ei. Ca un destin al scoaterii din ascundere, esenta tehnicii reprezinta pericolul. (Martin Heidegger)

Prometeu intruchipeaza mitul omului progresist, care indrazneste sa aduca "focul" in mijlocul oamenilor. Oare putem intelege astazi mai bine ca oricind ratiunile pedepsirii lui de catre zei? Colectia Prometeu isi propune sa dezvaluie ce se intimpla in spatele usilor inchise ale laboratoarelor, unde oameni de stiinta in halate albe ne pregatesc destinul.

Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante si mai remarcabile ale spiritului contemporan. Dupa ce s-a ocupat in scrierile sale de sanatatea fizica, aici el abordeaza spiritualitatea intr-un mod la fel de inspirat, deoarece intre acestea doua exista o legatura inseparabila. Ideile din aceasta carte, combinatie uimitoare a reflectiilor pe marginea unor teme comune religiei, fizicii cuantice si neurostiintei, nu slujesc o anume credinta, ci reprezinta un drum al cunoasterii lui Dumnezeu si al transformarii de sine. Teoria celor sapte stadii ale descoperirii divinitatii ii propune cititorului o scara a trairii sacrului, mentinind echilibrul intre argumentele de natura stiintifica si revelatiile spirituale. Aflat in cautarea misterului vietii, cu o eleganta simpla, Deepak Chopra ne conduce pe calea unitatii idealurilor spirituale ale omenirii. Urmind traditia atit a lui William James, dar in special a lui Carl Gustav Jung, autorul descopera sufletul ca element esential al fiintei si leaga spiritualitatea de nevoile umane. Sufletul este vazut ca o culme a evolutiei, care-l face pe om capabil sa-l descopere pe Dumnezeu. Autorul propune cai de a-l experimenta pe Dumnezeu intr-o secventa in dezvoltare, ontogeneza recapitulind filogeneza, spiritual si biologic.
Nascut in jurul anului 1947, in New Delhi, India, Deepak Chopra pretinde ca a uitat care este virsta sa exacta. In ciuda atasamentului fata de literatura engleza si a planurilor de a deveni jurnalist, Deepak Chopra a decis in tinerete sa studieze medicina. A studiat la St. Columbas in India, o scoala condusa de misionari crestini irlandezi. Mai apoi, a urmat cursurile Institutului de Stiinte Medicale din New Delhi, studiind endocrinologia si incercind sa afle cum "se traduc gindurile in molecule". S-a mutat in Statele Unite in 1970, unde si-a incheiat specializarea in endocrinologie la un spital din New Jersey, dupa care s-a mutat la Boston. A predat la mai multe facultati de medicina prestigioase si in 1985 a devenit sef de personal la New England Memorial Hospital (acum, Boston Regional Medical Center). Aflat la Boston, experienta sa l-a facut pe Deepak Chopra sa studieze medicina alternativa si relatia dintre corp, minte si spirit. A inceput de asemenea sa scrie carti - ajungind in prezent la 25 de volume. Curind dupa ce a devenit medic, Chopra a citit o carte despre meditatia transcendentala si a devenit interesat de traditia veche hindusa a vindecarii holistice, cunoscuta sub numele de Ayurveda (semnificind "cunoasterea vietii"). Dezamagit de medicina traditionala, pe care o credea prea dependenta de medicamente, Deepak Chopra si-a dat demisia din functie si a fondat Maharishi Ayur-Veda Products International, Inc. (MAPI) impreuna cu Maharishi Mahesh Yogi. Educatia sa occidentala si pregatirea in medicina ayurvedica l-au ajutat pe Chopra sa impuna Ayurveda in ochii multor sceptici. Popularitatea clinicilor sale a crescut repede si datorita unor clienti celebri ca Elizabeth Taylor, designerul Donna Karan sau bancherul Michael Milken. In 1993, s-a mutat in La Jolla, California, unde a devenit director al Sharp Institute for Human Potential and Mind/Body Medicine. In 1995, a fondat Chopra Center for Well Being din La Jolla.
In prezent, este un lider spiritual pentru milioane de locuitori ai lumii. A devenit atit de popular, incit revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative", situindu-l printre cele mai importante figuri ale secolului XX. Personalitati ca Madonna si Demi Moore i s-au alaturat lui Deepak Chopra in cruciada sa, care promoveaza un credo preluat de la celebrii Beatles: "Nu ai nevoie decit de dragoste" (All you need is love) - pentru a face din lume un loc mai bun.

Cartea de fata este cea mai importanta si mai ambitioasa lucrare a lui Chopra - o explorare a ideii ca oricine poate avea o experienta directa a divinitatii.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sa-l cunoastem pe Dumnezeu
Cartea Sa-l cunoastem pe Dumnezeu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sa-l cunoastem pe Dumnezeu - Deepak Chopra" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fabula mistica - Michel de Certeau Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Michel de Certeau
9,31 lei
Religie si societate in Europa - Rene Remond Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Rene Remond
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie