Lumea pierduta

Lumea pierduta - Buse Emilia Patrascu
Pret: 5,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLumea pierduta
  • Autor: Buse Emilia Patrascu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Literatura si Memorialistica
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 973-50-0348-1
  • An aparitie: 2003
  • Numar de pagini: 170
  • Format carte: 13x20 cm
Comanda acum "Lumea pierduta - Buse Emilia Patrascu" de pe libraria ishop la pretul de 5,40 lei
Descriere carte:
Emilia Patrascu Buse, finantista de meserie, pensionara, este o debutanta absoluta. Scriitura ei are totusi siguranta, concizia, parfumul, iar uneori alintul unei rafinate cunoscatoare a tainelor prozei. Oricum, insa, cartea de fata trebuia sa vada lumina tiparului pentru acuitatea paroxistica a privirii cuiva care a vazut lucruri interzise, despre care stia, din chiar momentul cind le privea, ca nu trebuia sa le vada. Scene din deja 'asa-zisa' revolutie din decembrie 1989, tensiunea extraordinara a acelor momente, secvente neverosimile, vazute doar de protagonistii incercind sa-si salveze viata, constienti ca este probabil prea tirziu, lasindu-si retina sa inregistreze halucinata adevarul si indurerati ca semenii lor nu-l vor afla poate niciodata.Ceea ce povesteste aici autoarea este sigur o frintura din taina dusa in mormint de cei ucisi in Piata Universitatii. Urmeaza apoi, din secvente semnificative, o panorama a celor zece ani care au urmat acestui sacrificiu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lumea pierduta
Cartea Lumea pierduta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lumea pierduta - Buse Emilia Patrascu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stat si viata privata in regimurile comuniste - Cosmin Budeanca (coordonator), Florentin Olteanu (coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Cosmin Budeanca (coordonator), Floren...
37,95 lei
Poarta alba - Nicodim Dumitru Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Nicodim Dumitru
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism