Longobardul

Longobardul - Marco Salvador
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLongobardul
  • Autor: Marco Salvador
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Thriller
  • Categoria: Roman istoric
  • ISBN: 978-973-46-0983-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Longobardul - Marco Salvador" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Secolul al VII-lea d. Hr. Rotari este fiul ducelui de Brescia, un tinar indraznet, rebel si hotarit. In vinele lui curge singe regesc. Dar intr-o Italie impartita intre longobarzi si bizantini, drumul spre tron e presarat cu capcane, iar Rotari are un singur prieten in care poate avea incredere. Italia cruda si fascinanta a Evului Mediu timpuriu este readusa la viata in acest roman complex si alert, prin intermediul unor personaje de neuitat.
Longobardul este un roman istoric, o cronica fictionalizata a anilor de domnie ai lui Rotari, la inceput duce de Brescia, apoi incoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit si sfatuit pina la moarte de magistrul, mentorul si consilierul sau, Stiliano, ubicuul narator care tine in mina toate firele epice. Superior epocii prin stiinta sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atit prin slabiciunile sale omenesti, cit si prin intelepciune si deschidere universala, reunind in personalitatea sa simtamintele general umane cu capacitatea moderna de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia intre bine si rau, in numele omeniei si al intelepciunii. Roman de aventuri, Longobardul contine si episoade idilice, dar cu sfirsit tragic (iubirea dintre Rotari si blinda, frumoasa si fragila lui sotie, Gaila), intrigi de palat, otraviri, tradari, conjuratii (in care exceleaza regina repudiata Gundeperga) si confruntari singeroase pe cimpul de batalie. Asadar, cititorul are la dispozitie o fresca impresionanta a Italiei de Ev Mediu timpuriu, supravietuind pe ruinele Imperiului si plina de capcane, recuperata printr-o vasta galerie de tablouri vivante intr-o povestire densa, alerta, scrisa cu o maiestrie inegalabila si un profund simt al suspansului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Longobardul
Cartea Longobardul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Longobardul - Marco Salvador" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Insomniile unui print Valah - Eliza Roha Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Eliza Roha
11,40 lei
Din dragoste pentru Philae - Christian Jacq Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Christian Jacq
26,59 lei
Nicolas Eymerich, Inchizitorul - EVANGELISTI Valerio Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
EVANGELISTI Valerio
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric