Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane

Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane - Radu Cernatescu
Pret: 37,52 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane
Comanda acum "Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane - Radu Cernatescu" de pe libraria ishop la pretul de 37,52 lei
Descriere carte:
O carte ce are patru dimensiuni, tratind dintr-o perspectiva inedita istoria literaturii, critica (criticii), filosofia oculta si esoterismul occidental (masonismul). E o abordare polisemica a literaturii romane care evidentiaza pentru intiia oara in spatiul cultural romanesc importanta circulatiei simbolurilor si arhetipurilor crescute in marginea societatilor oculte de tip occidental, cele despre care folcloristul Moses Gaster spunea inca din secolul al XIX-lea ca au ?meritul de a fi imbogatit mesajul cultural al intregii Europe". Cititorul interesat de un alt punct de vedere decit cel estetic asupra literaturii autohtone va avea ocazia sa afle acum si aici ca, din acest punct de confluenta a Orientului cu Occidentul care este cultura romana, cindva punte de compatibilizare a celor doua mari spatii culturale, o tratare comparatista a literaturii romane cu instrumentarul unei hermeneutici aplicate conduce inevitabil orice demers critic la ideea unei paritati de substanta a culturii romane cu marea cultura occidentala.

  ?Radu Cernatescu ne ofera un volum care deconspira o seama de ?secrete" ale masoneriei. Multe si, presupun, adunate cu grija de la detinatori de secrete importante. Efortul e extraordinar si plin de semnificatii. Istoria culturii romane reveleaza subterane inaccesibile cercetatorului obisnuit. Aflu istorii senzationale despre Padova, Focsani sau despre Spatarul Milescu. Autorul scoate la lumina arhive secrete, polemizeaza cu cercetatori ai masoneriei romanesti pe care ii consideram, pina azi, repere. Sint foarte multe date noi, uimitoare despre istoria Romaniei - asa cum este si cum poate fi vazuta dinspre masoni. Carte inaugurala, Istoria luciferica a lui Radu Cernatescu mi se pare cea mai dura provocare a ultimelor decenii de critica si istorie literara." (Cornel Ungureanu)  

?Va veni o vreme cind noptile de nesomn ale seniorilor criticii vor fi spulberate de interpretarile cu totul explozive pe care ni le pregateste tinarul critic Radu Cernatescu." ( Laurentiu Ulici)  

?...totul este o permanenta provocare, o permanenta ispita, chiar si pentru Maestri." (Gheorghe Grigurcu)  

?Domnul Radu Cernatescu, intr-o cercetare foarte docta, stabileste ca fenomenul [masonic] a fost mai general decit ar fi banuit profanii, el unind sau apropiind personalitati si personaje intr-un fel de familie?"( Alexandru George)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane
Cartea Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane - Radu Cernatescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul secret noi dezvaluiri  - Alex. Stefanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Alex. Stefanescu
26,12 lei
In cautarea limbii perfecte - Umberto Eco Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Umberto Eco
20,43 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara