Libertatea - Curajul de a fi tu insuti

Libertatea - Curajul de a fi tu insuti - Osho
Pret: 13,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLibertatea - Curajul de a fi tu insuti
Comanda acum "Libertatea - Curajul de a fi tu insuti - Osho" de pe libraria ishop la pretul de 13,68 lei
Descriere carte:
 

Colectivul este o idee foarte periculoasa. In numele colectivului, individul, realul, a fost mereu sacrificat. Sunt in totalitate impotriva acestui lucru.

Natiunile au sacrificat indivizii in numele tarii si "natiune" este doar un cuvant. Liniile pe care le ai desenat pe harta nu sunt nicaieri pe pamant. Fac parte doar din jocul tau. Dar lupta pentru aceste linii pe care le ai desenat pe harta a avut drept consecinta multi morti, oameni adevarati ce au murit pentru linii imaginare. Si tu ii faci eroi, eroi nationali!

Ideea colectivului trebuie distrusa complet; altfel, intr un fel sau altul, se va continua sacrificarea individului. Am sacrificat individul chiar si in numele religiei, in razboaie religioase. Un mahomedan ce moare intr un razboi religios stie ca drumul sau catre paradis este sigur. I s-a spus de catre preot:

"Daca mori pentru Islam, atunci paradisul tau este absolut sigur, cu toate placerile pe care le ai imaginat sau le ai visat vreodata. Si persoana pe care ai omorat o va ajunge si ea in paradis, deoarece a fost omorata de catre un mahomedan. Este un privilegiu pentru el, deci nu trebuie sa te simti vinovat pentru ca ai omorat un om."

Crestinii au cruciade, un jihad, un razboi religios, si omoara mii de oameni, ard fiinte omenesti de vii. Pentru ce? Pentru o colectivitate oarecare,  pentru crestinism, pentru budism, pentru hinduism, pentru comunism, pentru fascism, orice motiv este bun. Un cuvant ce reprezinta putina colectivitate, si individul poate fi sacrificat.

Nu exista niciun motiv pentru ca aceasta colectivitate sa existe macar: indivizii sunt indeajuns. Si daca indivizii au libertate, sunt liberi din punct de vedere psihic, spiritual, atunci colectivul va fi, in mod firesc, liber spiritual.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Libertatea - Curajul de a fi tu insuti
Cartea Libertatea - Curajul de a fi tu insuti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Libertatea - Curajul de a fi tu insuti - Osho" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata ca o cursa cu obstacole - Charles Lever Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Charles Lever
19,00 lei
Nu-ti bate capul cu maruntisurile - Richard Carlson Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Richard Carlson
11,39 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala