Lexiconul inutilitatii

Lexiconul inutilitatii - Alexander von Schonburg
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLexiconul inutilitatii
Comanda acum "Lexiconul inutilitatii - Alexander von Schonburg" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
Cum sa fii fericit? fara lux

Periute de dinti electrice, horoscoape, produse light: avem cu adevarat nevoie de ele? Sau de crize de relatie? Trebuie sa fim mereu disponibili la telefon, sau sa "ramanem prieteni" dupa divort? Care este adevarul, nu am putea cumva renunta la suvenire, la stilul cool sau la sfaturile bine intentionate? Autorul de bestselleruri Alexander von Schonburg explica, in cel mai amuzant stil, de ce viata ar fi mult mai frumoasa daca am sti sa renuntam la lucrurile de care, in esenta, nu avem nevoie.

Cand consumul este ridicat la rang de principiu, cand produsele "exclusive" sunt la indemana oricui are bani sa si le cumpere, renuntarea la luxul strident, ostentativ, devine un procedeu distinctiv al autenticei aristocratii, care dintotdeauna, la fel ca spiritul critic al intelectualilor, si-a facut un crez din a inota impotriva curentului.

Cititorul cultivat, cu suficient spirit critic, stie prea bine ca "le style c'est l'homme" cum decretase venerabilul Buffon sau ca "a fi" inseamna mai mult decat "a avea", conform tezei lui Erich Fromm.

Consolatoarea pledoarie pentru o redescoperire a placerilor simple ale vietii, ale binefacerilor imateriale ale culturii in si­tuatia unui nedorit, dar inevitabil "impus program individual de austeritate", echivaleaza intru catva cu incercarea de a-i converti pe epicurieni la stoicism.

Intr-un cuvant, obiectele si ticurile care ne rapesc timp si bani, diminuand calitatea vietii, in frumoasa, dar nerentabila ei simplitate.

"Schonburg simte si reda perfect spiritul vremurilor noastre." - Die Weltwoche

"Un regal de amuzament!" - FHM

"Un adevarat vademecum al rafinamentului." - Wirtschaftswoche



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lexiconul inutilitatii
Cartea Lexiconul inutilitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lexiconul inutilitatii - Alexander von Schonburg" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Zeii pusi pe rele - Marie Phillips Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Marie Phillips
24,69 lei
Hotel Pastis - Peter Mayle Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Peter Mayle
23,74 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Satira si UmorCarti recomandate din categoria Satira si Umor