Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor

Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor - Ionescu Cristian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLegile Electorale Pe Intelesul Tuturor
Comanda acum "Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor - Ionescu Cristian" de pe libraria ishop la pretul de 9,81 lei
Descriere carte:
Aceasta lucrare propune o explicare a dispozitiilor Legii nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, tinand seama de caracterul preponderent tehnic al acestor reglementari, interpretarea acestora, definirea unor termeni sau notiuni juridice. Comentariul explica semnificatia politica a listelor de candidati, abordeaza problematica listelor electorale permanente si speciale, are in vedere garantiile introduse de legiuitor pentru corectitudinea alegerilor s. a. Exista, de asemenea, unele observatii critice cu privire la continutul unor prevederi, au fost propuse alte formulari ale unor texte si nu a fost ocolita problema pe care unii politicieni o numesc cea a "traseismului politic" al unor parlamentari. Textul propus de autor ca o reglementare de lege ferenda pentru limitarea in viitor a migratiei parlamentare - preocupare majora a majoritatii partidelor reprezentate in Parlament - poate fi privit si ca o invitatie la reflectie. Lucrarea a fost conceputa si se adreseaza publicului larg, care nu are, neaparat, cunostinte juridice. De asemenea, cartea reprezinta un instrument de lucru valoros pentru cei implicati in procesul electoral in mod activ (in calitate de candidati, organizatori, observatori etc). In acelasi timp, aceasta carte reprezinta inca o sursa doctrinara ce analizeaza si pune in evidenta evolutia reglementarii procesului electoral in tara noastra (lacunele legii, imbunatatirile acesteia fata de dispozitiile anterioare etc.).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor
Cartea Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Legile Electorale Pe Intelesul Tuturor - Ionescu Cristian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sistemul public de pensii - Costel Gilca Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Costel Gilca
19,67 lei
Controlul entitatilor publice - Dumitru A. P. Florescu, Roxana Popa, Monica Rotaru, Constantin Cucu, Dan Safta, Liviu Parvu, Gabriela Spataru, Daniel Zamfirache Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Dumitru A. P. Florescu, Roxana Popa, ...
79,00 lei
Dreptul administrativ al bunurilor - George Coca Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
George Coca
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept administrativCarti recomandate din categoria Drept administrativ