Administratia publica teritoriala

Administratia publica teritoriala - Codrin Dumitru Munteanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAdministratia publica teritoriala
Comanda acum "Administratia publica teritoriala - Codrin Dumitru Munteanu" de pe libraria ishop la pretul de 34,00 lei
Descriere carte:
Rezultat al programului de cercetare stiintifica desfasurat in Scoala Doctorala de Stiinte Administrative a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, intr-o abordare multidimensionala, politica, administrativa, istorica si manageriala, lucrarea de fata analizeaza o tema incitanta, veche si mereu de actualitate, si propune solutii pentru perfectionarea capacitatii administratiei publice teritoriale de a isi indeplini sarcinile in sistemul global al puterilor statele, regionale si locale.

Caracterizat de problematici complexe si determinari multiple, studiul administratiei publice teritoriale impune demersuri teoretice, metodologice si praxiologice deosebite, plecand de la semnificatia conceptuala a acesteia dar, mai ales, de la implicatiile deosebite sub raport practic ale prezentei si actiunii administratiei publice teritoriale in promovarea intereselor publice si private intr-o lume marcata adesea de crize politice ori economico-sociale, ale necesitatii realizarii misiunilor executive cu eficacitate operationala in conditiile respectarii principiilor si normelor bunei guvernari care reglementeaza si acest palier al politicii administrative.

Aflata la intersectia dintre interese nationale, interese locale si nu de putine ori interese politice, administratia teritoriala nu pare a-si fi gasit stabilitatea normativa si organizatorica necesara exercitarii, in conditii optime, a sarcinilor administrative ce ii revin.

Pe acest fond, lucrarea de fata se constituie intr-o pledoarie pentru Administratia publica teritoriala ca factor esential pentru realizarea si asigurarea unui just echilibru intre interesele nationale si interesele locale.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Administratia publica teritoriala
Cartea Administratia publica teritoriala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Administratia publica teritoriala - Codrin Dumitru Munteanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre drept si stiinta administratiei - Alexandru Ioan Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Alexandru Ioan
15,00 lei
Stiinta administratiei. Curs universitar. Editia a III-a - Corneliu Manda, Cezar C. Manda Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept administrativ
Corneliu Manda, Cezar C. Manda
40,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept administrativCarti recomandate din categoria Drept administrativ