Kama Sutra - Breviarul amorului

Kama Sutra - Breviarul amorului - Alain Danielou
Pret: 33,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roKama Sutra - Breviarul amorului
Comanda acum "Kama Sutra - Breviarul amorului - Alain Danielou" de pe libraria ishop la pretul de 33,16 lei
Descriere carte:
Kama Sutra a fost deseori considerata un simplu manual de erotism. Zugravind arta de a trai a unui orasean civilizat si rafinat, ea completeaza printr-o teorie a iubirii, a sexualitatii si a placerii, tratatele de politica, de economie si de morala Artha Shastra si Dharma Shastra. Lucrarea intreprinde un studiu sistematic si lipsit de prejudecati al tuturor aspectelor esentiale ale existentei.

Puritanismul, religiozitatea si falsul misticism, care bantuie in India moderna, nu existau in societatea descrisa de Vatsyayana si predecesorii sai. Vatsyayana pare sa fii fost un brahman, un mare invatat, intr-o epoca de efervescenta culturala (secolul al IV-lea e.n.).

Considerata ca o stiinta anexa traditiei religioase, arta erotica facea parte din educatia copiilor si adolescentilor.

Sursele si comentariile, in mod obisnuit separate de text, prezinta traditia in toata amploarea ei. Alain Danielou, pentru prima data, a tradus comentariile din hindi si sanscrita si a redat acestei lucrari intreaga vigoare a invataturii sale.

Kama Sutra nu este o lucrare pornografica. Ea reprezinta, deci, un studiu impartial si sistematic al unuia dintre aspectele esentiale ale existentei.

Kama Sutra este si astazi de o actualitate surprinzatoare, adevarat breviar al amorului, valabil pentru toate timpurile.

Nascut in 1907, Alain Danielou a trecut prin secolul XX intr-un mod destul de ciudat. Fiu de ministru, a frecventat Parisul artistic al anilor treizeici: Sachs, Cocteau, Legat... In cursul unei calatorii in India, l-a intalnit pe Rabindranath Tagore si, fascinat de aceasta tara, a luat hotararea sa se instaleze acolo in 1937. A ramas in India mai bine de douazeci de ani, indeosebi ca insarcinat cu cercetari la Universitatea din Benares. S-a convertit la hinduism, a studiat hindi, sanscrita, filozofia si muzica indiana. Este unul, dintre cei mai eminenti orietalisti contemporani, iar numeroasele sale lucrari au fost publicate in intreaga lume.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Kama Sutra - Breviarul amorului
Cartea Kama Sutra - Breviarul amorului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Kama Sutra - Breviarul amorului - Alain Danielou" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ce trebuie sa stie femeia despre sex? - Alexandra Berger, Andrea Ketterer Urmatoarea carte recomandata din categoria Sexualitate
Alexandra Berger, Andrea Ketterer
11,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SexualitateCarti recomandate din categoria Sexualitate