Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc

Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc - Raluca Grosescu, Raluca Ursachi
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJustitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc
Comanda acum "Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc - Raluca Grosescu, Raluca Ursachi" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Autoarele realizeaza o incursiune in justitia penala de tranzitie, cu scopul de a analiza diversele strategii adoptate, precum si indeplinirea functiilor proceselor in valurile succesive de democratizare din Europa de Sud, America Latina si Europa de Est. In a doua parte evalueaza procesele intentate in Romania dupa 1989 fostilor demnitari comunisti, aratind nu numai rezultatele acestora, ci si dezbaterile pe care le-au generat, modul in care diverse categorii ale elitei politice si civice au inteles gestionarea trecutului, precum si interesele care au stat la baza inscrierii sau eliminarii din agenda publica a politicilor de justitie de tranzitie. Adresata tuturor celor interesati de justitia de tranzitie, lucrarea contine citeva documente esentiale pentru studiul gestionarii trecutului comunist, dar care nu au intrat pina in acest moment in circuitul stiintific.

?Procesele intentate fostilor lideri de partid, demnitarilor, ofiterilor de armata si agentilor secreti, desi putine, au reprezentat instrumentul dur de redresare a multiplelor incalcari flagrante ale drepturilor omului din perioada comunista. Daca lustratia a cautat reinnoirea elitelor, iar accesul la dosare aflarea adevarului istoric, procesele au fost singurele care au vizat instaurarea dreptatii. Cu migala, acribie si discernamint, autoarele ne dezvaluie modul in care Romania a utilizat procesele ca justitie de tranzitie, oferind numeroase date primare unice si comparind cazul tarii noastre cu al altor noi democratii. Unic in literatura de specialitate din Romania si din Occident, acest volum este un titlu de referinta atit pentru publicul larg, cit si pentru observatorii avizati.? (Lavinia Stan, St. Francis Xavier University, Canada)
?In Romania, regimul comunist este oficial condamnat, dar in acelasi timp institutii ale statului organizeaza ceremonii funerare oficiale pentru fosti inalti demnitari comunisti condamnati pentru represiunea din 1989.  Cei care vor sa inteleaga paradoxul trebuie sa citeasca aceasta carte.? (Radu Ioanid, istoric, Washington, DC)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc
Cartea Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Justitia penala de tranzitie. De la Nurnberg la postcomunismul romanesc - Raluca Grosescu, Raluca Ursachi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cine sunt Illuminati? - Lindsay Porter Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lindsay Porter
24,99 lei
1941. Hitler, Stalin si Romania - Florin Constantiniu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Florin Constantiniu
7,51 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie