Jurnal filozofic

Jurnal filozofic - Constantin Noica
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJurnal filozofic
Comanda acum "Jurnal filozofic - Constantin Noica" de pe libraria ishop la pretul de 19,80 lei
Descriere carte:
"Visez o scoala in care sa nu se predea, la drept vorbind, nimic. Sa traiesti linistit si cuviincios, intr-o margine de cetate, iar oamenii tineri, cativa oameni tineri ai lumii, sa vina acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Caci totul si toti dau lectii. Totul trebuie invatat din afara si pe dinafara, iar singurul lucru care le e ingaduit din cand in cand e sa puna intrebari. Dar nu vedeti ca au si ei de spus ceva, de marturisit ceva? Si nu vedeti ca noi nu avem intotdeauna ce sa le spunem? Suntem doar mijlocitori intre ei si ei insisi.

...Stari de spirit, asta trebuie dat altora; nu continuturi, nu sfaturi, nu invataturi. Filozofia ca donjuanism. Pe langa ea, oamenii de specialitate fac simple casnicii burgheze." ( Constantin Noica )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Jurnal filozofic
Cartea Jurnal filozofic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Jurnal filozofic - Constantin Noica" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre vietile si doctrinele filosofilor - Diogenes Laertios Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Diogenes Laertios
18,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie