Istoria romana, vol. IV

Istoria romana, vol. IV - Theodor Mommsen
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria romana, vol. IV
  • Autor: Theodor Mommsen
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-46-1001-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 368
  • Format carte: 160 x 235 mm
Comanda acum "Istoria romana, vol. IV - Theodor Mommsen" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Istoria romana este considerata si astazi o lucrare de referinta cu privire la istoria Romei antice, care a revolutionat istoriografia moderna si i-a adus lui Mommsen consacrarea in lumea academica germana si europeana. Multe dintre intuitiile si ipotezele de lucru ale autorului, care a fundamentat istoria Romei arhaice pe o baza documentara cit mai fiabila, diferita ca natura si semnificatie de traditia legendara, s-au dovedit ulterior corecte. Dar importanta lucrarii consta mai ales in abordarea istoriei romane ca fundament al identitatii si valorilor europene si in conceptia potrivit careia Antichitatea slujeste modernitatii, pe care Mommsen a ilustrat-o in intreaga sa opera, difuzind-o in mediile intelectuale cele mai diverse. Consacrat prezentarii, sub multiple aspecte, a provinciilor si a destinului lor, de la Caesar la Diocletian, ultimul volum e dominat de tensiunea dintre forta unificatoare a imperiului si aspiratia fiecarei provincii catre o dezvoltare autonoma, expresie a unui specific national in nuce.

?Scriitura pasionata si clara, de o viguroasa eleganta si rigoare, viziunea ampla si capacitatea rara de a traduce cele mai aride detalii intr-o expunere narativa captivanta sint calitati ale acestei opere pe care cititorii le vor putea lesne remarca. Dar opera este demna cu prisosinta de faima ei si prin arhitectura care da sens ansamblului, si prin subtextul care o inscrie intre marile constructe intelectuale ale secolului sau. Caci, pentru Mommsen, Roma si traditia ei nu sint un simplu pretext de erudita disertatie, ci o realitate vie, purtatoare a unui mesaj care se adreseaza direct cititorului: celui contemporan cu autorul, in cautarea legitimitatii si sensului istoric al propriei viziuni despre imperativele veacului, dar si celui contemporan noua, care s-a format in mare masura, stiind-o sau nu, ca fiu si mostenitor al secolului al XIX-lea, dar a carui sensibilitate fata de problematica structurilor profunde ale istoriei sociale, culturale sau a mentalitatilor este, intr-o masura aproape surprinzatoare, satisfacuta sa gaseasca in Istoria romana prevestirea unei neasteptate modernitati.? (Zoe Petre)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria romana, vol. IV
Cartea Istoria romana, vol. IV in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria romana, vol. IV - Theodor Mommsen" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pachet Acces La Istorie 4 - Italia - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Paul Stewart, Chriss Riddell
13,41 lei
Romania inima vechii Europe - Lucian Iosif Cuesdeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lucian Iosif Cuesdeanu
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie