Istoria Olteniei

Istoria Olteniei - Alex Mihai Stoenescu
Pret: 56,52 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria Olteniei
Comanda acum "Istoria Olteniei - Alex Mihai Stoenescu" de pe libraria ishop la pretul de 56,52 lei
Descriere carte:
A crede ca patriotismul oltenilor este rezultatul propagandei comuniste, al "nationalismului ceausist", al "retoricii indigeniste" sau al protocronismului exagerat lansat in 1974 nu este numai gandirea primitiva a unui "narod" sau a unei "naroade", ci in primul rand, o dovada de ignoranta si de incompetenta. Patriotismul oltenilor vine din istoria felului in care au fost nevoiti sa fuga in munti si sa revina mereu la satele lor din campie, din rolul pe care l-au jucat ca provic iali in istoria politica si economica a Tarii Romanesti, din trecutul, nu neaparat glorios - desi au fost cei mai incercati sau vicleni luptatori -, pe care l-au petrecut sau aparat in provincia lor marginita de rauri si lanturi de munti, si peste rauri, si peste munti, fie cerand pace si lovind apoi naprasnic la Posada, fie ingropandu-i pe otomani in santurile de la Rovine si impotmolindu-i pe la Calugareni, fie hranind cand pe avari, cand pe bizantini si apoi timp de patru secole si jumatate Imperiul otoman, plecand capul si tacand la orice bataie din picior, fie impingand la disperare pe ocupantul imperial austriac, fie readucand domnitorii nationali pe tronul tarii dupa 1821, fie ridicand Guvernul provizoriu la conducerea tarii in 1848, fie intarindu-l in rezistenta armata pe Carol I la 1878 impotriva rusilor sau rasculandu-si taranii pe temeiuri politice in 1907. Toate aceste date istorice sunt reale, nu sunt inventii ale intelectualitatii nationaliste si nici produse ale vreunor interese locale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria Olteniei
Cartea Istoria Olteniei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria Olteniei - Alex Mihai Stoenescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Philip si Elisabeta - Gyles Brandreth Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Gyles Brandreth
56,99 lei
Datinile si credintele poporului roman (vol. II) - Elena Niculita-Voronca Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Elena Niculita-Voronca
0,00 lei
Jubileul Regelui - Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Ioan-Luca Vlad, Daniel Anghelescu
38,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie