Istoria frumusetii

Istoria frumusetii - Umberto Eco
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria frumusetii
Comanda acum "Istoria frumusetii - Umberto Eco" de pe libraria ishop la pretul de 132,90 lei
Descriere carte:
Cu toate ca este ilustrata cu sute de capodopere ale tuturor timpurilor, aceasta nu este doar o istorie a artei. Imaginile, ca si ampla antologie de texte de la Pitagora pana in zilele noastre, ne ajuta sa reconstruim diferitele idei despre frumusete care s-au manifestat si care au fost discutate incepand cu Grecia antica si ajungand pana la noi. Cartea ilustreaza modul in care a fost felurit conceputa frumusetea naturii, a florilor, a animalelor, a trupului omenesc, a astrelor, a raporturilor matematice, a luminii, a pietrelor pretioase, a vesmintelor, a lui Dumnezeu si a Diavolului. Chiar daca au ajuns pana la noi doar textele filosofilor, ale scriitorilor, ale oamenilor de stiinta, ale misticilor sau ale teologilor, precum si marturiile artistilor, cu ajutorul acestor documente poate fi reconstituit si felul in care era perceputa frumusetea de catre cei umili sau marginalizati, de catre oamenii de rand din toate timpurile. Se poate vedea cum nu numai de-a lungul a mai multe epoci, ci uneori si in cadrul aceleiasi culturi, diferitele concepte de frumos au intrat in conflict unele cu altele. Le revine cititorilor, parcurgand aceste pagini, sa hotarasca daca, prin nenumaratele sale intrupari, ideea de frumusete si-a pastrat sau nu unele trasaturi constante. Oricum, ei vor avea parte de o pasionanta aventura intelectuala si emotionala.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria frumusetii
Cartea Istoria frumusetii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria frumusetii - Umberto Eco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria scrisului - Andrew Robinson Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
Andrew Robinson
93,96 lei
Atlas Geografic General - DE AGOSTINI Istituto Geografico Urmatoarea carte recomandata din categoria Atlase / Enciclopedii
DE AGOSTINI Istituto Geografico
80,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Atlase / EnciclopediiCarti recomandate din categoria Atlase / Enciclopedii