Istoria cartilor

Istoria cartilor - Martyn Lyons
Pret: 109,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria cartilor
  • Autor: Martyn Lyons
  • Editura: Art
  • Colectia:
  • Categoria: Critica Literara
  • ISBN: 978-973-124-636-9
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 254 x 190
Comanda acum "Istoria cartilor - Martyn Lyons" de pe libraria ishop la pretul de 109,25 lei
Descriere carte:
Timp de 2 500 de ani, cartile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa si a distra. Acest volum bogat ilustrat exploreaza una dintre cele mai versatile, folositoare si durabile tehnologii inventate vreodata. Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din Sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.

Printre ilustratiile alese cu grija pentru aceasta carte, veti vedea codexurile maiase, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg si Aldus Manutius, atlase din epoca marilor calatori si exploratori, abecedare si carti pentru copii, cartulii de 10 centi si volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote pana la Level 26, primul "roman-digi" din lume, si multe altele.

O desfatare pentru iubitorii cartilor traditionale si totodata o sursa de inspiratie pentru cei fascinati de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat in conditii deosebite, celebreaza puterea si magia permanenta a cartilor.

Martyn Lyons este un important istoric al cartii. S-a nascut la Londra, a urmat cursurile Universita t ii Oxford, iar in prezent este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universita t ii New South Wales, Sydney, tinand cursuri in calitate de profesor invitat in Franta, Anglia, Brazilia si Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cartii si a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria cartilor
Cartea Istoria cartilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria cartilor - Martyn Lyons" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ce putem afla despre om de la giste? 100 de ani de la nasterea lui Konrad Lorenz - Carmen Strungaru, Rainer Schubert Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Carmen Strungaru, Rainer Schubert
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara