Istoria arabilor / softcover

Istoria arabilor / softcover - Philip K. Hitti
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria arabilor / softcover
  • Autor: Philip K. Hitti
  • Editura: All
  • Colectia: Istorii Ale Marilor Civilizatii
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-855-8
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 544
  • Format carte:
Comanda acum "Istoria arabilor / softcover - Philip K. Hitti" de pe libraria ishop la pretul de 66,40 lei
Descriere carte:
' Numeroasele si extrem de accesibilele referiri la sursele originare si esentiale, precum si autentificarea atmosferei ce caracterizeaza fiecare pagina in parte sunt principalul merit al lucrarii de o incontestabila calitate a profesorului Hitii ' - New York Times

'Niciodata nu a existat o necesitate mai mare in Occident si in special in Statele Unite de o lucrare stiintifica de referinta despre arabi si popoarele musulmane, lucrare care sa prezinte lucrurile asa cum sunt, fara pasiune sau partizanat. Din numeroasele carti pe care le cunosc, cred ca doar Istoria arabilor a lui Philip K. Hitti indeplineste acest imperativ educational.' - Walid Khalidi.

Aceasta istorie clasica a popoarelor vadeste un studiu aprofundat si o analiza extrem de lucida, elemente menite sa satisfaca in egala masura publicul larg, dar si specialistii. Lucrarea ne prezinta ascensiunea islamului in Evul Mediu, cuceririle sale, imperiul sau, epoca de glorie si de decadere, adica una din cele mai bogate si mai instructive panorame ale istoriei. Walid Khalidi trece in revista, in prefata acestei a zecea editii a cartii, evenimentele istorice semnificative si continutul cartii, subliniind in acelasi timp contributia fundamentala a magistralei si eruditei lucrari a lui Philip K. Hitti in cadrul repetatelor incercari de depasire a diferentelor arabe dintre lumea araba si cea occidentala.

Philip Kuhuri Hitti (1886 - 1978) nascut in Liban, se stabileste in 1913 in Statele Unite unde devine profesor la Universitatea Columbia, apoi la Princeton. Prin intreaga sa activitate, Hitti a avut o contributie majora la dezvoltarea studiilor arabe in Europa Occidentala si America. Lucrarile sunt nu numai expresia unei eruditii de exceptie, dar si a dorintei de a face din scriitura istorica o lectura agreabila. Carti ca Originea poporului druz (1928), Istoria arabilor (1937), Istoria Siriei (1957), Islamul si Vestul (1962), Capitale ale islamului arab (1973) au ramas, peste decenii de la prima aparitie, puncte de reper in domeniu, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti, fiind in continuare reeditate si traduse. Istoria arabilor este o poveste captivanta si un tezaur unic de informatii, o carte la care autorul a lucrat intreaga viata, aducand completari la fiecare noua editie aparuta pana in 1978.

Walid Khalidi este unul dintre specialistii de frunte ai lumii arabe. In prezent este membru al Institutului de Studii Palestiniene, iar inainte a fost cercetator la Institutul de Studii Orientale din cadrul Universitatii Harvard

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria arabilor / softcover
Cartea Istoria arabilor / softcover in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria arabilor / softcover - Philip K. Hitti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Omul egiptean - Sergio Donadoni Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Sergio Donadoni
15,68 lei
Pagini de istorie ascunsa - Anton Caragea Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Anton Caragea
20,90 lei
A fost odata, in alte vremuri - Douglas-Home Jessica Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Douglas-Home Jessica
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie