Invierea

Invierea - Lev Tolstoi
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInvierea
  • Autor: Lev Tolstoi
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasici Universali
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-46-1855-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 496
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Invierea - Lev Tolstoi" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Invierea este ultimul roman al lui Tolstoi, la care a lucrat cu intreruperi un deceniu intreg.   Povestea este inspirata de un caz real din epoca. Pe cind isi face datoria ca jurat intr-un proces dificil, printul Nehliudov o recunoaste in prostituata acuzata de crima si jaf pe slujnica nevinovata de care se indragostise in adoles­centa si pe care a sedus-o ceva mai tirziu. Atunci cind femeia devine victima unei erori judiciare stupide, Nehliudov nu-si mai poate urma traiul luxos si lipsit de griji, ci decide sa renunte la tot si s-o urmeze, pentru a o salva cu orice pret, potolindu-si astfel chinuitorul sentiment de vinovatie pentru soarta ei tragica. Invierea este un tablou vast al Rusiei de sfirsit de secol XIX, in care imaginea celulelor mizere de inchisoare se suprapune peste bogatia stralu­citoarelor palate nobiliare; romanul reprezinta in acelasi timp o critica plina de indignare la adresa sistemului de guvernamint, a justitiei si a Bisericii.  

?La pima vedere, fictiunea lui Tolstoi pare infectata de convingerile lui religioase. De fapt, arta scriiturii sale este atit de puternica, de clara, incit ea transcede universalul si lasa in urma ideile oricarei religii. In ultima instanta, ce-l framinta pe ginditorul Tolstoi depaseste ordinea estetica sau morala; miza romanelor sale este alta, Viata si Moartea.? (Vladimir Nabokov)  

?Am inceput usor-usor cu Turgheniev si a fost o nimica toata. Mi-am pus atunci mintea si n-am avut ce-alege din domnul de Maupassant. Am luptat doua runde cu dl. Stendhal si mi se pare ca la a doua am avut oarece avantaj. Cu dl. Tolstoi, cel putin deocamdata, n-am avut curaj sa ma urc in ring.? (Ernest Hemingway)  

?Se prea poate ca scrisul sa vina din minte sau din inima. Cind scrii cu mintea, cuvintele se asaza pe hirtie cuminti, fara cusur. Dar cind scrii cu inima, ai atit de multe ginduri in cap, atit de multe imagini iti framinta fantezia, incit scrisul ti se poticneste, tot ce pui pe hirtie este ciuntit si necopt.? (L. N. Tolstoi)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Invierea
Cartea Invierea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Invierea - Lev Tolstoi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tess d'Urberville  - Thomas Hardy Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Thomas Hardy
35,05 lei
Ciocoii Vechi si Noi - Filimon Nicolae Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Filimon Nicolae
12,00 lei
Ivanhoe - Walter Scott Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Walter Scott
12,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica