Intre veghe si vis. Fragmente romantice

Intre veghe si vis. Fragmente romantice - Novalis
Pret: 40,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntre veghe si vis. Fragmente romantice
  • Autor: Novalis
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-1898-6
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 500
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Intre veghe si vis. Fragmente romantice - Novalis" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
"Novalis poseda virtutea luciditatii, acea limpezime si prezenta de spirit care insotesc, imblanzesc si insenineaza cu ritmul lor, ca o muzica prelungita, toate faptele [...] Ii era imposibil sa ramana la suprafata vreunui fenomen; ca un corp ... eteric, spiritul sau patrundea pretutindeni in miezul lucrurilor. Era astfel filozof, in mod continuu, in fiece clipa, cu toata energia si in aceeasi masura in care era si om. " (Ricarda Huch, 1899)
"Rareori nevoia vitala de a integra totul, de a crede in coexistenta a tot ce exista si intr-un viitor in care orice separatie va lua sfarsit printr-o reintoarcere la armonia absoluta, rareori aceasta fundamentala nazuinta spre unitate a fost atat de inradacinata intr-o fiinta omeneasca. Intreg Novalis, cu infinita suplete a observatiilor sale, vastitatea informatiei, varietatea gandirii sale ni se lamureste prin aceasta nevoie si isi afla aici punctul de convergenta a multiplelor sale cai." (Albert Beguin, 1939)
"Scriitor, savant si filozof, Novalis nu e doar poetul ?florii albastre? pe care l-a retinut traditia. El ne-a lasat o importanta opera teoretica fragmentara care isi afla locul alaturi de Reflectiile lui Pascal si Fragmentele postume ale lui Nietzsche.[...] Reluand pe cont propriu traditia seculara a magiei si a armoniei universale, Novalis inventeaza in egala masura, scurtcircuitand gandirea dialectica, cateva forme si probleme ale modernitatii: scriitura fragmentului, medicina filozofica, fiziologia artei. Poet si ganditor, la intretaiere de drumuri, el ramane figura cea mai eminenta pe care ne-a lasat-o utopia romantica a transmutatiei artistice a realului." (Olivier Schefer, 2005) 

Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Editor: Sorin Marculescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intre veghe si vis. Fragmente romantice
Cartea Intre veghe si vis. Fragmente romantice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intre veghe si vis. Fragmente romantice - Novalis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia inconstientului (Vol. I) - Vasile Dem. Zamfirescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Vasile Dem. Zamfirescu
12,26 lei
Intalnire in jurul unei palme Zen - Gabriel Liiceanu, Gabriel Cercel, Razvan Luscov Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gabriel Liiceanu, Gabriel Cercel, Raz...
44,91 lei
Iluzii si truisme - Bogdan Varvari Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Bogdan Varvari
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie