Tractatus Logico-Philosophicus

Tractatus Logico-Philosophicus - Ludwig Wittgenstein
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTractatus Logico-Philosophicus
Comanda acum "Tractatus Logico-Philosophicus - Ludwig Wittgenstein" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
" Adevarul gindurilor comunicate aici mi se pare a fi intangibil si definitiv. Sint, asadar, de parere ca, in esenta, am rezolvat problemele in mod definitiv. Si, daca nu ma insel in aceasta privinta, atunci valoarea acestei lucrari consta in aceea ca a aratat cit de putin s-a realizat prin faptul ca aceste probleme sint rezolvate.

Scopul filozofiei este clarificarea logica a gindurilor.

Filozofia nu este o doctrina, ci o activitate.

O opera filozofica consta in esenta din clarificari.

Rezultatul filozofiei nu sint ?propozitii filozofice?, ci clarificarea propozitiilor.

Pina si atunci cind toate problemele stiintifice posibile primesc un raspuns, problemele noastre de viata inca nu sint citusi de putin atinse. Desigur ca in acest caz nu mai ramine nici o intrebare; si tocmai acesta este raspunsul. Indoiala poate exista doar acolo unde exista o intrebare; o intrebare, doar acolo unde exista un raspuns; iar acesta, doar acolo unde se poate spune ceva." ( Ludwig Wittgenstein )

"Sa construiesti o teorie a logicii care sa nu fie in nici un punct al sau evident gresita inseamna sa realizezi o munca de o extraordinara dificultate si importanta. Dupa parerea mea, cartea domnului Wittgenstein are acest merit, ceea ce o face de neignorat pentru orice filozof cu preocupari serioase." ( Bertrand RUSSELL )

Ludwig Wittgenstein (1889-1951) este una dintre personalitatile legendare ale filozofiei secolului al XX-lea. Austriac de origine, a studiat in Anglia, iar din 1930 a fost profesor la Universitatea din Cambridge. Lucrarea sa de tinerete, Tractatus Logico-Philosophicus, foloseste instrumentele logicii moderne intr-o incercare originala de analiza a limbajului, gandirii si a raporturilor lor cu realitatea. Distinctia celebra pe care o face aici intre a spune si a arata exclude orice vorbire cu sens despre frumos, bine sau Dumnezeu. In scrierile mai tarzii, Wittgenstein reuseste ceea ce nici un alt filozof nu pare sa fi realizat: o ruptura radicala cu vechiul sau fel de a vedea, o data cu inaugurarea unui mod cu totul nou de a practica filozofia.

Analiza jocurilor de limbaj in care sunt angajati oamenii devine un mijloc de catapultare in afara sferei locurilor filozofice comune. Sunt astfel scoase in evidenta si denuntate supozitii metafizice care isi au originea inca la Platon si stau la baza gandirii europene. Impresia superficiala ca s-ar diseca vorbirea comuna se spulbera repede: ceea ce face de fapt Wittgenstein este sa imagineze o diversitate de situatii ipotetice a caror analiza este menita sa favorizeze eliberarea gandirii de automatisme adanc inradacinate. Intreprindere cu atat mai fascinanta cu cat pune intr-o lumina cu totul noua frumosul, credinta religioasa sau sensul vietii - subiecte asupra carora se instalase tacerea.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tractatus Logico-Philosophicus
Cartea Tractatus Logico-Philosophicus in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tractatus Logico-Philosophicus - Ludwig Wittgenstein" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pagini Teoretice - Holderlin Friedrich Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Holderlin Friedrich
5,45 lei
Realism, decidabilitate si trecut - Fabrice Pataut Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Fabrice Pataut
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie