Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes

Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes - Clayton M. Christensen, Michael E. Raynor
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes
Comanda acum "Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes - Clayton M. Christensen, Michael E. Raynor" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Paradoxul cresterii unei firme

In cel mai bun caz, numai o companie din zece e capabila sa sustina in timp o crestere profitabila. Si totusi, pietele de capital pretind ca toate companiile sa creasca si le pedepsesc fara mila pe cele care esueaza. Dar de ce este cresterea constanta si substantiala atat de dificil de obtinut? Surprinzator, nu e din cauza lipsei de idei bune sau de manageri capabili. i nici din cauza unor clienti prea nestatornici sau a inovatiei imprevizibile.
Initiativele de afaceri esueaza afirma Clayton M. Christensen si Michael E. Raynor deoarece firmele isi spoliaza in mod nechibzuit propriul potential disruptiv, inainte ca ideile noi cu adevarat bune sa apuce macar sa prinda contur.
Cartea de fata arata cum pot companiile sa rezolve aceasta dilema, creand ele insele disruptii de piata, in loc sa se lase distruse de acestea.
Bazandu-se pe ani de cercetari aprofundate si pe exemple concrete din multe companii mari, autorii afirma ca inovatia poate fi un proces predictibil, care sa determine in final cresterea profitabila si sustenabila.
Christensen si Raynor identifica, mai intai, fortele care-i imping pe manageri sa ia decizii inoportune tocmai in procesul de inchegare a noilor idei de afaceri. Apoi, autorii pun la dispozitia managerilor un nou cadru de lucru, destinat sa-i ajute pe acestia in demersul de creare a conditiilor potrivite, la momentul potrivit. In cele din urma,  disruptia astfel realizata va avea succes.
Iata cateva dintre problemele la care aceasta carte da solutii:
Cum ne dam seama daca o idee are potential disruptiv sau nu?
Ce situatii concurentiale avantajeaza companiile stabile si care ii favorizeaza pe nou-veniti?
Ce segmente de consumatori vizam mai intai, daca avem o oferta inedita?
Ce activitati ar trebui externalizate si care ar trebui pastrate in interiorul companiei?
De unde ar trebui sa provina banii cu care finantam o noua afacere?
Cum alegem cei mai potriviti manageri, pentru a pune in practica noua idee?
Cum ne pozitionam pe piata acolo unde vor fi profiturile in viitor?
Dezvaluind principii contraintuitive, care va vor schimba pentru totdeauna perspectiva asupra inovatiei, aceasta carte de referinta in literatura economica internationala va arata cum puteti crea un motor de crestere disruptiva, menit sa alimenteze perpetuu succesul oricarei companii. 

O carte fascinanta; Inovatia ca solutie in afaceri e pentru cititori ca o cutie cu bomboane... - New York Times

Inovatia ca solutie in afaceri invata firmele cum sa devina vanator, in loc de prada. - Newsweek

Gandire originala din abundenta... un adevarat manual pentru managerii care vor sa initieze disruptia de piata, si nu sa fie nimiciti de aceasta. - Financial Times

Aceasta carte se ridica la inaltimea promisiunilor: e mai mult decat o lectura captivanta, datorita rigorii logice si claritatii recunoscute a lui Christensen; e un instrument pretios pentru orice intreprinzator. - Fast Company

Accesibil si riguros; un manual de supravietuire pentru managerii corporatisti... sfaturi patrunzatoare, care vin exact in momentul potrivit, pentru o economie care inca se mai lupta sa-si revina. - BusinessWeek

Un bestseller provocator... - Business 2.0

Un adevarat ghid, in ceea ce priveste inovatia din interiorul marilor companii. - USA Today

O carte profunda. - Fortune

Autorii au anticipat urmatorul val... - CIO Magazine

Inovatia ca solutie in afaceri ofera un mare numar de exemple concrete. - San Jose Mercury News

Un model promitator pentru elaborarea inovatiei. - Toronto Globe and Mail

Inovatia ca solutie in afaceri  traseaza sinuosul drum pe care trebuie sa-l parcurga acele companii mature care vor sa se reinventeze. - Washington Post

O perspectiva inteligenta, receptiva (si adesea contra-intuitiva) asupra inovatiei. - Miami Herald

Stimulativa si profitabila. - Publishers Weekly

CLAYTON M. CHRISTENSEN este arhitectul conceptului de inovatie disruptiva, fiind considerat de multa vreme drept unul dintre cei mai importanti teoreticieni in domeniul inovatiei. E un cunoscut orator si consultant, activand si ca membru in consiliile de administratie ale unor mari companii din SUA.
In 1975, Christensen a obtinut o diploma in economie la Brigham Young University. In 1977, a finalizat un masterat de doi ani la Oxford University, iar in 1979 a absolvit programul MBA de la Harvard Business School. In 1983, sub administratia Ronald Reagan, a fost selectat pentru a lucra in cadrul programului guvernamental anual White House Fellow, iar in 1992, si-a incheiat studiile doctorale in domeniul Administrarii Afacerilor, efectuate la Harvard Business School.
Anterior revenirii sale in viata academica de la Harvard, Christensen a detinut functia de Chairman & President la CPS Corporation (o firma din domeniul stiintei materialelor, pe care a fondat-o impreuna cu cativa profesori de la MIT). De asemenea, a fost membru al conducerii firmei Boston Consulting Group. Ulterior, a devenit consultant pentru echipele manageriale ale multor corporatii renumite in lume.
In prezent, Clayton M. Christensen detine titulatura de Robert and Jane Cizik Professor si preda disciplina Administrarea Afacerilor la Harvard Business School. Lucreaza in departamentele de Management Tehnologic si Operational si Management General din cadrul acestei scoli. Cercetarile si preocuparile sale didactice se axeaza pe managementul inovatiei tehnologice si pe identificarea de noi piete pentru noile tehnologii.
Pentru lucrarile publicate de-a lungul timpului, Christensen a fost distins cu numeroase premii academice. In 1997, a primit Global Business Book Award pentru cartea The Innovators Dilemma.

MICHAEL E. RAYNOR este un remarcabil cercetator, autor, consultant si orator, fiind specializat in strategii corporatiste pentru evaluarea si reducerea riscurilor, dar si pentru generarea de venituri. In cercetarile si scrierile sale, dar si in activitatea practica, Raynor s-a focalizat asupra inovatiei si strategiei in afaceri, explorand provocarea de a pastra succesul unei firme prin inovatie, dar si modalitatile de a face fata si a exploata solicitarile in permanenta schimbare ale mediului concurential de afaceri.
In 1990, Raynor a obtinut o diploma in filozofie la Harvard College. In 1994, a absolvit cursul MBA de la Richard Ivey School of Business, iar in 2000, a obtinut titlul de doctor la Harvard Business School, specializandu-se in Administrarea Afacerilor.
Ulterior, Raynor s-a implicat in activitatea academica in calitate de profesor la Richard Ivey School of Business din London, Canada, predand in cadrul programelor MBA si Executive Education.
In prezent, Michael E. Raynor este director al Deloitte Research. De-a lungul timpului, a lucrat cu unii dintre cei mai importanti clienti ai firmei, corporatii internationale de top, provenind din multe domenii de activitate telecomunicatii, media si divertisment, sanatate, farmaceutice, aparatura medicala, IT hardware si software, servicii financiare si energie electrica.
Raynor este autor si coautor al multor capitole din diverse carti si al unor articole aparute intr-o serie de publicatii prestigioase, precum Harvard Business Review.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes
Cartea Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inovatia ca solutie in afaceri - Crearea si mentinerea unei cresteri de succes - Clayton M. Christensen, Michael E. Raynor" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Maestrii afacerilor online - John Middleton Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
John Middleton
18,05 lei
Puncte fierbinti - Lynda Gratton Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Lynda Gratton
46,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri