Influenta sociala si schimbare sociala

Influenta sociala si schimbare sociala - Serge Moscovici
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInfluenta sociala si schimbare sociala
  • Autor: Serge Moscovici
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Collegium. Psihologie
  • Categoria: Psihologie
  • ISBN: 978-973-46-1956-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 304
  • Format carte: 135 x 200
Comanda acum "Influenta sociala si schimbare sociala - Serge Moscovici" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
In ciuda presiunilor sociale de uniformizare a gindirii, gusturilor si comportamentelor, indivizii si grupurile reusesc nu doar sa le reziste, ci si sa creeze noi moduri de a percepe lumea, de a gindi si de a actiona. Mai mult, reusesc sa-i faca si pe altii sa le accepte. In explicarea acestor fenomene, tipul de relatie la care se recurge este cel de influenta. Noutatea lucrarii lui Serge Moscovici consta in primul rind intr-o radicala schimbare de perspectiva: societatea nu mai este privita din punctul de vedere al majoritatii, al dominantilor, ci din cel al minoritatii, al dominatilor. Daca inainte psihologia influentei sociale a fost una a majoritatii si a autoritatii menite sa o reprezinte, ceea ce se propune acum este o psihologie a influentei sociale care sa fie si o psihologie a minoritatilor, vazute ca surse de inovatie si de schimbare sociala. O carte de referinta pentru studentii si profesorii de la facultatile de psihologie, in special pentru cei interesati de psihologia sociala.  

"Una dintre impresiile puternice cu care ramine cititorul este ca, desi centrata pe chestiunea schimbarii sociale si a inovatiei minoritare, cartea deschide un acces direct si privilegiat la o constructie totalizanta, aceea a gindirii si experientei lui Moscovici asupra societatii, experienta unui ginditor major al secolelor XX si XXI care, in linia lui Durkheim si Koyr?, depisteaza cai noi si ne angajeaza in aventura explorarii lor." (Adrian Neculau, Andreea Ernst)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Influenta sociala si schimbare sociala
Cartea Influenta sociala si schimbare sociala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Influenta sociala si schimbare sociala - Serge Moscovici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihologia desenului la copil - Philippe Wallon, Anne Cambier, Dominique Engelhart Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Philippe Wallon, Anne Cambier, Domini...
33,25 lei
Minoritari, marginali, exclusi - Adrian Neculau, Gilles Ferreol Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Adrian Neculau, Gilles Ferreol
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie