Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master

Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master - Ion Rusu
Pret: 58,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIndividualizarea sanctiunilor de drept penal - Master
  • Autor: Ion Rusu
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Tratate si cursuri universitare
  • Categoria: Penal
  • ISBN: 978-973-127-533-8
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 586
  • Format carte: 17x24 mm
Comanda acum "Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master - Ion Rusu" de pe libraria ishop la pretul de 58,00 lei
Descriere carte:
Desi despre individualizarea sanctiunilor de drept penal s-a mai scris in doctrina penala, nimeni nu a abordat aceasta problematica intr-un cadru atat de amplu si cuprinzator cum o face autorul lucrarii de fata.

In viziunea autorului tratarea individualizarii pedepsei presupune o ampla analiza introductiva in dreptul penal ca ramura a dreptului, apoi a stiintei dreptului penal, a principiilor fundamentale ale dreptului penal, a izvoarelor dreptului penal, a raportului juridic penal si a doctrinelor penale referitoare la sanctiunile de drept penal. Abia dupa aceste consideratii generale introductive, autorul abordeaza materia propriu-zisa penala tratand despre interpretarea legii penale, raspunderea penala, sanctiunile de drept penal.In continuare autorul se ocupa de individualizarea sanctiunilor de drept penal (T. II) si cu variatele aspecte care tin de aceasta materie. Lucrarea se incheie cu o problematica noua, aceea a reindividualizarii sanctiunilor de drept penal.

Bazandu-se pe o documentatie temeinica autorul reuseste sa infatiseze aspectele esentiale ale temei abordate, cu numeroase exemplificari din jurisprudenta si cu multiple reflectii personale care dau un caracter bogat si profund intregii lucrari.

Deosebit de interesante sunt si dezvoltarile din lucrare privind individualizarea judiciara a executarii pedepselor si individualizarea pedepsei in situatii speciale, teme noi, mai putin tratate in lucrarile de specialitate.

De remarcat si preocuparea autorului de a prezenta problematica abordata in lumina documentelor Uniunii Europene largind mult sfera de tratare a materiei individualizarii sanctiunilor de drept penal.

Scrisa intr-un stil clar, accesibil lucrarea destinata masteranzilor isi va atinge scopul de a aprofunda materia penala si a oferi cititorilor multiple repere certe pentru o intelegere corecta a stiintei dreptului penal in general si a problematicii individualizarii sanctiunilor de drept penal, in special.

Prof. univ. dr. George Antoniu
Director stiintific onorific al Institutului de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu" al Academiei RomaneVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master
Cartea Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master - Ion Rusu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CODUL DE PROCEDURA PENALA - Gabriela Tatarau Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Gabriela Tatarau
21,85 lei
Infractiuni In Domeniul Informatic - Dobrinoiu Maxim Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Dobrinoiu Maxim
29,90 lei
Timpul si Legea Penala - Danisor Gheorghe, Diaconescu Horia, Oroveanu-Hantiu Adi, Raducanu Ruxandra Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Danisor Gheorghe, Diaconescu Horia, O...
29,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal