India Clasica

India Clasica - ANGOT Michel, Trad. POPESCU Victor
Pret: 17,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIndia Clasica
Comanda acum "India Clasica - ANGOT Michel, Trad. POPESCU Victor" de pe libraria ishop la pretul de 17,91 lei
Descriere carte:
Volumul dedicat perioadei clasice a istoriei indiene ( adica infloritoarei evolutii cunoscute de peninsula pana la accesul la putere al principilor musulmani si la islamizarea teritoriului intre secolele X si XII, cu accentele reminiscente din secolul al XVI-lea din sudul teritoriului) apartine unui neobosit cercetator al leaganului de civilizatie si cultura permanent efervescent din acest colt asiatic, Michel Angot ( La Caraka-Samhita: Sutra-thana ; La Caraka-Samhita: Sarira-thana ; Nyaya. L’art de conduire la pans?e ; Le Nyaya-Sutra de Gautama et le Nyaya-Bhasya de Vatsyayana – text, traducere si note; Yoga. La parole sur le silence ; Le Yoga-Sutra de Patanjoli avec le Yoga-Bhasya de Vedavyasa et le Yoga-Varttika de Vijaana-Bhiksu – introducere, text, traducere si note; La Vastu-Sutra-Upanisad ). Spatiu civilizator pur, fara a fi dublat de fermitatea administrativa constatata in cazuri la fel de celebre si definitorii in istoria universala (imperiul roman sau cel a lexandrin in cazul grecilor), cu iradieri profitabile catre teritoriile adiacente (Cambodgia, Thailanda, Sri Lanka, insulele Bali si Java, platoul afghan si chiar spatiul central-asiatic), regiunea a fost caracterizata de o stare de gratie culturala , de productii arhitectonice ( stupa buddhiste si temple hinduse), scrise (texte sanscrite), acestea din urma creatii ale unor generatii de intelepti, ganditori sau filosofi. Imaginarul puternic suscitat de aceasta veche civilizatie, devenit un adevarat miraj coplesitor al Orientului fabulos, avea sa fie completat de descoperirea sanscritei, in secolul al VIII-lea, si studierea ei sistematica in cel de-al XIX-lea, chiar avansarea ei in postura iluzorie de limba a limbilor pamantului. Dar castigul cel mai important aveau sa-l constituie textele scrise in aceasta limba, arogand spatiului indian o aura de intelepciune ancestrala, eterna chiar. Favorizand analiza fenomenelor esentiale si, in acelasi timp, cu un caracter de generalitate si eludand particularitatile regionale sau eterodoxiile pentru care, paradoxal, marele public a manifestat o apetenta informativa constanta, lucrarea lui Michel Angot indeplineste un act aproape purificator in complexitatea receptarii spatiului clasic al Indiei, redand genuitatea glasului ei, depanand propria-i poveste: stranie, mustind de o ilustra eruditie, reclamand rabdare, dar cu atat mai stimulatoare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre India Clasica
Cartea India Clasica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "India Clasica - ANGOT Michel, Trad. POPESCU Victor" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CAVALERII TEMPLIERI - SANELLO, Frank Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
SANELLO, Frank
19,00 lei
Istoria lumii in date - Bernd Legath, Ulrich Meer, Ulrich W.rutzenhofer Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Bernd Legath, Ulrich Meer, Ulrich W.r...
36,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie