In numele poporului meu

In numele poporului meu - Malalai Joya, Derrick O'Keefe
Pret: 28,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIn numele poporului meu
Comanda acum "In numele poporului meu - Malalai Joya, Derrick O'Keefe" de pe libraria ishop la pretul de 28,41 lei
Descriere carte:

In numele poporului meu este extraordinara poveste a unei femei afgane care, in ciuda tuturor oprelistilor, a ajuns membra a Parlamentului Afgan si a luptei ei pentru respectarea drepturilor omului in Afganistan si in lume.

Malalai Joya (n. 1978) este fiica unui fost student la medicina, care a luat parte la luptele impotriva invaziei sovietice a Afganistanului. Avea patru ani cand familia ei a parasit tara, stabilindu-se in taberele de refugiati din Iran si mai apoi din Pakistan. Dupa retragerea trupelor sovietice si venirea la putere a talibanilor, Malalai Joya s-a intors in Afganistan, lucrand pentru mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului. A predat in scoli de fete clandestine din orasul Herat si a deschis o clinica si un orfelinat in provincia ei natala Farah. In 2005, a devenit membra a Parlamentului, fiind suspendata doi ani mai tarziu, in urma denuntarii coruptiei din randul lorzilor razboiului. Malalai Joya a cerut in repetate randuri judecarea lorzilor razboiului pentru crime de razboi, primind amenintari cu moartea si fiind tinta unor atentate, si a criticat amestecul altor tari in treburile interne ale Afganistanului. Lupta ei a devenit cunoscuta in toata lumea, fiind numita „cea mai curajoasa femeie din Afganistan”, iar printre numerosii intelectuali care o sustin se numara Naomi Klein si Noam Chomsky.

„O carte de memorii de o importanta fundamentala pentru lumea contemporana.” Kirkus Reviews

„Este o carte pentru cei care vor sa cunoasca o eroina adevarata, care isi risca viata in fiecare zi, pentru binele tarii ei.“ Library JournalVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre In numele poporului meu
Cartea In numele poporului meu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "In numele poporului meu - Malalai Joya, Derrick O'Keefe" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
EVADAREA DIN IAD - HUHULESCU, Steliana Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
HUHULESCU, Steliana
28,50 lei
A fost odat?... Grigore Moisil - Viorica Moisil Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Viorica Moisil
17,00 lei
Amintiri in dialog - Ion Vianu, Matei Calinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ion Vianu, Matei Calinescu
9,03 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica