In direct cu NASA

In direct cu NASA - Alexandru Mironov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIn direct cu NASA
Comanda acum "In direct cu NASA - Alexandru Mironov" de pe libraria ishop la pretul de 16,96 lei
Descriere carte:
... Calatori in Australia [...], la Statia de supravegherea cosmosului de la Tidbinbilla, de langa Canberra, unul dintre cele tre locuri de pe Pamant unde urechile radiotelescoapelor urmaresc si muzica stelelor si galaxiilor, dar si soaptele slabe ale sondelor-racheta trimise de inginerii astrofizicieni catre haurile cosmosului. [...] Ei bine, langa statia in care uriasele palnii ale radiotelescoapelor creau un peisaj aproape ireal, de science-fiction aplicat, daca vreti, exista, cum este si firesc, un mic centru-scoala pentru vizitotori, deschis mai ales copiilor. Se aflau acolo machete ale sondelor-racheta trimise de pamanteni aiurea, un minicinematograf rula non-stp filmul primei aselenizari (celebra misiune Apollo 11), o pretioasa roca selenara se lasa admirata, inchisa intr-un conteiner de cristal, si pe harti ale cosmosului erau simulate, pentru ochiul publicului, traiectoriile Voyager-ilor si ale celorlalti emisari ai civilizatiei noastre catre marele Univers. Iar intr-un colt al micului muzeu de cercetare a cosmosului, proiectat parca pe peisajul cu radiotelescoape (cel mai mare are diametrul de 70 metrii si cantareste 3.000 de tone) se afla o cabina telefonica. Culmea democratizarii informaticii, orice specialist, dar si orice vizitator, poate intra in acea cabina, poate ridica receptorul si, de la mii de kilometrii distanta, o voce ii respunde: "Va ascultam, vorbiti, sunteti in legatura cu NASA...".

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre In direct cu NASA
Cartea In direct cu NASA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "In direct cu NASA - Alexandru Mironov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Compendiu De Astronomie - Helmut Bernhard, Klaus Lindner, Manfred Schukowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Astronomie
Helmut Bernhard, Klaus Lindner, Manfr...
22,41 lei
Ultimele trei minute - Paul Davies Urmatoarea carte recomandata din categoria Astronomie
Paul Davies
23,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AstronomieCarti recomandate din categoria Astronomie