carte sau publicatie
pe cartea.ro
Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica. Cartea intai: Introducere generala in fenomenologia pura
![Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica. Cartea intai: Introducere generala in fenomenologia pura - Edmund Husserl](https://imagini.cartea.ro/carti_19/Carte_Idei-privitoare-la-o-fenomenologie-pura-si-la-o-filozofie-fenomenologica-Cartea-_19986c.png)
![Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica. Cartea intai: Introducere generala in fenomenologia pura](https://imagini.cartea.ro/img/carte.gif)
- Autor: Edmund Husserl
- Editura: Humanitas
- Colectia: Acta Phaenomenologica
- Categoria: Filosofie
- ISBN: 978-973-50-3093-3
- An aparitie: 2011
- Numar de pagini: 584
- Format carte: 13 x 20 cm
Primul volum al lucrarii Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica - publicat initial in 1913 in Jahrbuch fr Philosophie und phnomenologische Forschung si cunoscut ca Ideen I - reprezinta prima mare publicatie a lui Edmund Husserl de dupa Cercetarile logice, aparute cu mai bine de un deceniu inainte (1900-1901). Spre deosebire de Cercetari, aceasta lucrare nu este expresia directa a unor investigatii fenomenologice, subintinse de un program si de o metodica implicite. Dimpotriva, este vorba de o lucrare programatica, o introducere, ce avanseaza programul de metoda precis circumscris al unei noi stiinte, fenomenologia, cartografiind totodata un domeniu de cercetare aparte: "constiinta transcendentala".
Profesor de filozofie la Gottingen si Freiburg, creatorul fenomenologiei, Edmund Husserl (1859-1938) este unul din cei mai influenti filozofi ai secolului al XX-lea. Husserl isi propune sa restabileasca locul central al filozofiei in sistemul stiintelor si sa dezvolte filozofia ca "stiinta riguroasa". Fenomenologia, inteleasa ca aplicare a metodei analitic-intentionale asupra oricarui obiect posibil, a fost conceputa de Husserl ca filozofie universala si transcendenta.
Opere principale: Ideen zu einer reinen Phanomenologie und phanomenologischen Philosophie, 1913; Formale und transzendentale Logik, 1929; Meditations cartesiennes, 1931; Die Krisis der europischen Wissenschaften und die transzendentale Phanomenologie, 1936.
Christian Ferencz-Flatz este cercetator in filozofie al Societatii Romane de Fenomenologie. Autor al studii de specialitate in Husserl Studies, Phnomenologische Forschungen, Research in Phenomenology, Studia Phaenomenologica etc., a publicat in 2009 lucrarea Obisnuit si neobisnuit in viata de zi cu zi. Fenomenologia situatiei si critica heideggeriana a conceptului de valoare la editura Humanitas. A tradus din limba germana lucrari ale lui Martin Heidegger (Ontologie. Hermeneutica facticitatii) si Edmund Husserl (Cercetari logice - in colaborare cu Bogdan Olaru si Ion Tanasescu).
Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro
![Vezi mai multe detalii despre Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica. Cartea intai: Introducere generala in fenomenologia pura](https://imagini.cartea.ro/img/link-arrow.gif)
![Cartea Idei privitoare la o fenomenologie pura si la o filozofie fenomenologica. Cartea intai: Introducere generala in fenomenologia pura in librarie](https://imagini.cartea.ro/img/descriere_carte_end.png)
si subiect apropiat..