Gulagul. O istorie

Gulagul. O istorie - Anne Applebaum
Pret: 58,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGulagul. O istorie
  • Autor: Anne Applebaum
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie contemporana
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-50-3164-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 684
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Gulagul. O istorie - Anne Applebaum" de pe libraria ishop la pretul de 58,50 lei
Descriere carte:
Premiul Pulitzer, 2004

In cei 60 de ani de existenta ai Gulagului - un complex de lagare de munca patronate, la modul propriu, de politia politica sovietica - 30 de milioane de oameni au trecut prin experienta de zek (detinut politic). Adesea, ca sa devii un zek, adica mana de lucru ieftina, trebuia sa fii doar inocent. Ca sa supravietuiesti, trebuia sa-ti pierzi orice farama de inocenta. Multi, foarte multi dintre cei care au populat Gulagul, nu s-au mai intors niciodata acasa, dar si cei care au avut sansa de a parasi absurdul arhipelag au purtat pana tarziu stigmatul moral, politic si civil de dusmani ai poporului. Nici macar Soljenitin, care a descris in detaliu viata de lagar, nu a reusit intru totul sa-i convinga pe occidentali si chiar pe sovieticii "liberi" de existenta aceastei absurde si diabolice trasaturi a culturii sovietice: munca fortata. Anne Applebaum actioneaza insa ca un anchetator constiincios si corect care se lupta nu doar cu dificultatile administrarii unei cantitati imense de probe, adeseori contradictorii si inexacte, ci si cu inapetenta paradoxala a victimelor pentru dreptate, cu tacerea criminala a fostilor calai si cu indiferenta societatii. De aceea cartea sa va fi imposibil de ignorat in orice istorie a secolului al XX-lea.

"Anne Applebaum este nu numai o jurnalista de mare talent, dar si un istoric al fenomenului comunist in deplina sa complexitate, ca incarnare a unui demonism utopic, ori, altfel spus, a unei utopii demonice. Superb documentata, scrisa cu compasiune si rigoare, cartea aceasta este comparabila cu lucrarile clasice din domeniu, inclusiv Arhipelagul Gulag al lui Soljenitin. Se constituie ea insasi intr-un monument pentru milioanele de victime ale totalitarismului comunist, pentru toti cei care au fost supusi unui experiment maniacal de distrugere a fiintei morale si a individului in genere. Recomand acest volum tuturor celor care vor sa inteleaga tragicele lectii ale unui veac mai sangeros decat oricare altul." (Vladimir TISMANEANU)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gulagul. O istorie
Cartea Gulagul. O istorie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gulagul. O istorie - Anne Applebaum" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie