Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala

Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala - Valentina Iordan
Pret: 37,52 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala
Comanda acum "Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala - Valentina Iordan" de pe libraria ishop la pretul de 37,52 lei
Descriere carte:
Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele romanilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mancarurilor transmitandu-se din generatie in generatie, fara a ignora totusi tendintele innoitoare in domeniu. Lucrarea Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucatarie traditionala , aflata la a VIII-a editie, este revizuita cu atentie si reeditata pentru a oferi, atat neinitiatilor in ale bucatariei, cat si gospodinelor experimentate, o larga varietate de preparate culinare traditionale, specifice fiecarei zone etnoculturale (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia), precum si numeroase mancaruri de post. Descrierea obiceiurilor populare specifice fiecarei regiuni si enumerarea festivalurilor cu accente gastronomice, precum si amintirea produselor alimentare traditionale nu fac decat sa apropie cititorul de folclorul romanesc, caci - intr-un fel sau altul - ne amintesc de locurile natale, cu obiceiurile si traditiile locale si de mancarurile preparate de bunicile noastre. Aducand vorba la mancarurile celor batrani, trebuie spus ca acestia, fara a avea cunostinte referitoare la dieta ideala sau la necesarul zilnic de calorii, stiau totusi sa gateasca mancaruri care imbinau armonios gustul cu echilibrul nutritional, atat de necesar omului zilelor noastre. Posturile saptamanale erau si continua sa fie moduri de a aseza consumul de substante necesare traiului zilnic pe o directie sanatoasa.

Ghidul Gastronomic al Romaniei a fost desemnat ca fiind cea mai buna lucrare pe anul 2009 din Romania la sectiunea Easy Recipes de catre Gourmand World Cookbook Awards , fiind astfel nominalizata sa participe la titlul de cea mai buna carte de bucatarie din lume, alaturi de alti 50 de competitori.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala
Cartea Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucataria traditionala - Valentina Iordan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
BucatarieCarti recomandate din categoria Bucatarie